Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hostesky nahradia na štartoch deti. Ceremónie získajú na dôležitosti, znie z F1

Dlhoročnú tradíciu atraktívnych dievčat sprevádzajúcich jazdcov na štartovom rošte nahradia od nového ročníka formule 1 deti.

05.02.2018 17:18
debata (7)
Hostesky na Veľkej cene Ruska F1. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Hostesky, F1, Rusko Hostesky na Veľkej cene Ruska F1.

Nový program „Grid Kids“ dodá podľa amerických vlastníkov F1 otváraciemu ceremoniálu na okruhu väčšiu dôležitosť a bude atraktívnejším pre mladých fanúšikov.

Majitelia F1 minulý týždeň oznámili, že tradícia Grid Girls už nezodpovedá hodnotám súčasného sveta. Proti jej zrušeniu sa vyslovili piloti aj samotné hostesky, vedenie F1 sa ale zrejme vo svetle aktuálnej celospoločenskej debaty o sexizme rozhodlo zrušiť ďalšie angažovanie modeliek.

Novú tradíciu F1 buduje v spolupráci s medzinárodnou federáciou FIA. Deti, ktoré budú sprevádzať dvadsiatku pilotov F1 na štartovom rošte, vyberú národné motoristické federácie krajín, v ktorých sa uskutoční Veľká cena. Miesta môžu prideľovať ako odmenu za výsledky v pretekoch juniorských sérií alebo sa môžu žrebovať.

„Pre tieto deti to bude mimoriadna chvíľa. Len si predstavte, že môžete svojich hrdinov sledovať z bezprostrednej blízkosti, pozorovať, ako sa jazdci pripravujú na preteky,“ povedal šéf marketingu F1 Sean Bratches. „Pre nich aj ich rodiny to bude nezabudnuteľný zážitok. Inšpirácia, aby ďalej súťažili, trénovali a učili sa,“ dodal.

Nový ročník formuly 1 sa začne 25. marca tradične v Melbourne Veľkou cenou Austrálie.

Hostesky na Veľkých cenách formuly 1 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hostesky na Veľkej cene Monaka F1.
7 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Grid Girls #Grid Kids