Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Efjednotka a krásne ženy viac nepatria k sebe. Je to vraj proti hodnotám športu

Motoristický seriál formuly 1 zrušil pred nadchádzajúcou sezónou jeden zo svojich typických doterajších sprievodných prvkov.

31.01.2018 21:32
Formula 1, VC Monaka Foto:
O krásu v F1 dosiaľ nebola núdza.
debata (62)

Diváci už nebudú sledovať hostesky, ktoré sprevádzali monoposty pred štartom a zúčastňovali sa aj na odovzdávaní cien prvým trom jazdcom v cieli. Vedenie F1 rozhodlo o ukončení tejto dlhodobej tradície aj v ďalších súťažiach, napríklad v F2.

„Máme pocit, že tento zvyk nekorešponduje s našimi hodnotami a je v rozpore s modernými spoločenskými normami,“ uviedol výkonný riaditeľ formuly 1 pre marketingové operácie Sean Bratches.

Spomenutý krok privítala organizácia Women's Sport Trust, ktorej poslaním je zvýšenie povedomia o ženskom športe. „Ďakujeme predstaviteľom formuly 1 za ich rozhodnutie. Ďalší šport sa priklonil k voľbe, ktorá jasne vyjadruje jeho postoje,“ uvádza sa v stanovisku združenia.

Americkí majitelia tak nevypočuli pilotov, ktorí chceli zachovať tradíciu. „Grid Girls musia zostať,“ uviedol holandský jazdec Red Bullu Max Verstappen, ktorého doplnil nemecký pilot Nico Hülkenberg: „Bola by škoda, keby z roštu zmizlo potešenie pre oko.“

Organizátori niektorých Veľkých cien už v minulosti experimentovali s náhradou Grid Girls za Grid Boys či za deti.

Sezóna 2018 sa začne 25. marca v Austrálii.

62 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1