Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Svitko na Rely Dakar skončil. Premohli ho obrovské bolesti

Štefan Svitko tento rok na Rely Dakar skončil. Informáciu priniesol facebookový profil RTVS. Slovenský motocyklista sa tak rozhodol pre bolesti, ktoré ho trápia.

17.01.2018 09:56
Štefan Svitko Foto: ,
Štefan Svitko.
debata (4)

„Štefan Svitko končí na Rally Dakar 2018! Dôvodom sú neutíchajúce bolesti hornej časti tela po páde v 10. etape. Podľa lekárov mal slovenský jazdec Slovnaft Rally Teamu problémy najmä s kľúčnou kosťou,“ uvádza sa v správe.

Štefan Svitko odstúpil z pretekov z ôsmeho miesta v celkovom poradí. Vicešampión z roku 2016 tak pri svojej deviatej účasti na najprestížnejších motoristických vytrvalostných pretekoch do cieľa nepríde po tretí raz.

Svitko obsadil v utorkovej etape v Argentíne vinou pádu a z toho plynúcich problémov až 25. miesto. Veril však, že sa dá dokopy a bude môcť pokračovať.

„Asi 20 km pred prvou časťou špeciálky som mal strašný pád, koplo ma to a preletel som cez motorku. Nebolo to vyznačené ani v roadbooku, bavili sme sa o tom aj s Van Bevernom a Walknerom, tiež tam mali problémy. Som dosť zničený, veľmi ma bolí rameno, čakám na röntgen. Dúfam, že všetko bude v poriadku a ráno budem môcť pokračovať,“ uviedol Štefan Svitko na videozázname.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko #Rely Dakar 2018