Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sirotkin prináša milióny z Ruska. Kubicu odstavil z boja o návrat do F1

Ruský pretekár Sergej Sirotkin obsadil posledné voľné miesto na štartovej listine formuly 1 pre tohtoročnú sezónu a v tíme Williams vytvorí dvojicu s Kanaďanom Lancom Strollom.

16.01.2018 13:38
Sergej Sirotkin Foto: ,
Sergej Sirotkin na archívnej snímke.
debata (1)

Dvadsaťdvaročný mladík dostal od vedenia stajne prednosť pred poľským jazdcom Robertom Kubicom, na ktorom zostala rola rezervného a testovacieho jazdca.

Williams tak do sezóny 2018 nasadí najmenej skúsený tím zo všetkých stajní, obaja pretekári avšak za sebou majú bohatých sponzorov. Špekuluje sa, že rodák z Moskvy môže priniesť vďaka nim až 22 miliónov dolárov.

Doteraz v seriáli F1 nepretekal, devätnásťročný Stroll vlani počas svojej nováčikovskej sezóny nazbieral 20 štartov a dokonca sa v Azerbajdžane dostal na stupne víťazov.

„Sergej preukázal talent, technické schopnosti aj charakter – v kokpite aj mimo neho. Teší ma, že sa ku nám pripojil,“ povedal šéf technického oddelenia Paddy Lowe.

„Som šťastný a hrdý, že som dostal takúto príležitosť. Musel som tvrdo pracovať, aby som sa sem dostal a som vďačný každému, kto mi pomáhal,“ uviedol Sirotkin, ktorý bol v minulom ročníku rezervným jazdcom v Renaulte. V minulosti trikrát zvíťazil na pretekoch Formuly 2.

Tridsaťtriročný Kubica, ktorý v minulosti ovládol Veľkú cenu Kanady (2008), sa pokúšal o návrat do šampionátu F1 po havárii v rely z roku 2011, pri ktorej takmer prišiel o pravú ruku.

V minulom roku absolvoval testy s Renaultom a v závere sezóny aj s Williamsom, pretekárske miesto v monoposte ale nakoniec nezískal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kubica #Williams F1 #Sergen Sirotkin #Lance Stroll