Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obavy sa naplnili. Pondelňajšiu etapu Rely Dakar pre zlé počasie zrušili

V pondelok sa na Rely Dakar nebude pretekať. Usporiadatelia 40. ročníka pre nepriaznivé poveternostné podmienky a čiastočne zaplavené cesty deviatu etapu zrušili.

14.01.2018 17:11
Nasser Al-Attiyah Foto: ,
Nasser Al-Attiyah na Rely Dakar 2018.
debata

Súťažiaci mali v pondelok absolvovať dovedna 754 kilometrov vrátane 242 km dlhej rýchlostnej skúšky so štartom v bolívijskej Tupize a cieľom v argentínskej Sal­te.

Bivak v Tupize je však podľa informácií z Bolívie pod vodou a pre poškodený most budú musieť usporiadatelia pripraviť alternatívnu trasu pre presun konvoja účastníkov do Argentíny.

„Obavy, ktoré nás desili z minulého Dakaru, sa stali skutočnosťou. V Bolívii na trase Tupiza – Salta sú záplavy, jeden z hlavných mostov je strhnutý. Bivak v Tupize je vyplavený, provizórny vzniká na ceste pred Tupizou,“ uviedol na facebooku český tím Barth Racing.

„Pondelkové etapa je zrušená. Navyše sa očakávajú ďalšie búrky a to nie sú najlepšie podmienky, takže nebudeme podstupovať žiadne riziko,“ povedal agentúre AFP športový riaditeľ pretekov Marc Coma, ktorý na Rely Dakar päťkrát ovládol kategóriu motocyklov.

V nedeľu účastníci absolvujú trasu z Uyunie do Tupizy, kategórie automobilov a motocyklov majú pred sebou 498 meraných kilometrov, kamióny 380.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar