Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klymčiw je stále v umelom spánku, operovať ho budú v sobotu

Zranený motocyklový jazdec Ondřej Klymčiw je v nemocnici v Lime stále udržovaný v umelom spánku. Operácia poranených krčných stavcov účastníka Rely Dakar 2018 je naplánovaná na sobotu.

12.01.2018 15:11
Dakar Foto: ,
Rely Dakar 2018.
debata

Podľa prvých informácií mal český reprezentant podstúpiť zákrok už v stredu, lekári však postup s ohľadom na problémy s pľúcami niekoľkokrát upravili.

„Inak sa všetko vyvíja dobre a jeho stav sa každým dňom zlepšuje,“ uviedli zástupcovia tímu v stručnom vyhlásení na sociálnych sieťach. Klymčiw si pri páde v pondelkovej 3. etape zlomil dva stavce a poranil pľúca.

„Viac budem vedieť zase dnes popoludní (miestneho času) po rozhovore s lekárom. Ale úprimne povedané, dúfam, že do zajtra sa nič nezmení a najväčšie novinky budú v sobotu,“ povedala ČTK jazdcova manželka Tereza, ktorá do Peru priletela vo štvrtok.

Jedenásty muž vlaňajšieho Dakaru bol aj v úvode 40. ročníka slávnej rely najlepším Čechom medzi motocyklistami a po nedeli mu patrilo 24. miesto. Na Dakare štartoval Klymčiw po štvrtý raz. Havária ukončila jeho snaženie aj pred dvoma rokmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2018 #Ondřej Klymčiw