Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubica vraj vypadol z boja vo Williamse. Mladý Rus ponúka o 5 miliónov viac

Predstavitelia stajne formuly 1 Williams stále oficiálne neoznámili meno nástupcu Felipeho Massu v novej sezóne.

12.12.2017 10:09
debata
Napriek tomu sa na zahraničných motoristických portáloch objavili informácie, že Poliak Robert Kubica prišiel o šancu pôsobiť po boku Lanca Strolla.

Tím by mal uprednostniť talentovaného Rusa Sergeja Sirotkina, v ktorého prospech hovorí aj vyšší peňažný obnos do tímovej pokladnice.

Nielen pre poľských fanúšikov by bol atraktívnejší návrat Roberta Kubicu. Po zranení v rely vo februári 2011 by bol mimoriadne silným príbehom. Do Williamsu môže priniesť aj vďaka svojmu manažérovi 10 miliónov dolárov, pričom sponzori súčasného testovacieho jazdca Renaultu Sirotkina majú pripravených o 5 miliónov viac.

Dvojica sa zúčastnila na posezónnych testoch pneumatík v Abú Zabí, v ktorých bol najrýchlejším pilotom v britskom tíme Kubica. To však podľa tímu nič neznamená a po analýze dát vraj uprednostňuje Sirotkina. Pri jeho prípadnom odmietnutí môže do hry prehovoriť jeho krajan Daniil Kvjat s podporou rovnakých sponzorov.

Koncom minulého týždňa sa hovorilo o možnosti, že tím angažuje Kubicu aj Sirotkina. Ak by sa Poliak neosvedčil, počas sezóny by ho nahradil Sirotkin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kubica #Williams F1 #Sergej Sirotkin