Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakeš nejde na Dakar. Z MS v rely dostal ponuku, ktorej sa nedalo odolať

Slovenský motocyklový jazdec Ivan Jakeš sa nepredstaví na prestížnych pretekoch Rely Dakar 2018.

27.11.2017 11:02 , aktualizované: 12:29
Ivan Jakeš Foto: ,
Ivan Jakeš.
debata

Štyridsaťštyriročný pretekár namiesto toho absolvuje seriál majstrovstiev sveta Cross Country-Rely, ktorý odštartuje v marci. „Už roky sa chcem zúčastniť na seriáli MS. Dostal som ponuku, ktorej sa nedalo odolať, no rozhodnutie pre mňa bolo veľmi ťažké. Neviem si predstaviť, ako to budem v januári zvládať,“ uviedol Jakeš na pondelňajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

„Z logistického hľadiska sa nedal skĺbiť Dakar a MS. Nie sme tím, ktorý by si mohol dovoliť mať dve veci, aby sme mohli ísť obe podujatia. Bohužiaľ, kalendár ešte nezverejnili, takže ho nepoznáme. Preteky určite budú v Abú Zabí a Katare. Ďalšie miesta ešte neviem,“ objasnil Jakeš.

Ponuka zúčastniť sa na svetovom šampionáte prišla iba prednedávnom, v čase, keď už mal zaplatený nemalý členský poplatok za účasť na Dakare. „S organizátormi sme sa dohodli, že mi to presunú na ďalší rok. Veril som, že sa s nimi dohodnem, predsa len ma už majú v kolónke ‚legenda‘. Už niekoľko rokov sa vieme vzájomne prispôsobiť,“ povedal Jakeš.

Ivan Jakeš (v strede) predstavil členov svojho... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Ivan Jakeš, Miroslav Lažo, Filip Šebo Ivan Jakeš (v strede) predstavil členov svojho tímu, medzi ktorými sú i známi športovci Miroslav Lažo (vpravo) a Filip Šebo.

Slovenský matador má na majstrovstvách sveta iba tie najvyššie ambície. „Určite sa budem chcieť motať medzi elitou. V tomto seriáli už triumfoval hocikto. Je dôležité absolvovať všetky preteky a ísť ich čo najlepšie, potom sa to môže podariť,“ myslí si Ivan Jakeš.

Desaťnásobný účastník Rely Dakar sa na novú výzvu teší, ale uznal, že prestížne preteky mu budú chýbať a už sa nevie dočkať ročníka 2019, keď ich chce opäť absolvovať a zodpovedne sa na ne pripraviť. „Dakar budem určite pozerať, keďže je to moja srdcovka. Všetkým držím palce, aby sa nikomu nič nestalo,“ prezradil Jakeš a zaželal si: „Dúfam, že pretrhnem smolu z ostatných dvoch rokov a na budúcoročnom Dakare pôjdem ako nikdy predtým.“

Rodák z Myjavy predstavil i členov svojho tímu, medzi ktorými sú i známi športovci Miroslav Lažo a Filip Šebo. „Filip je veľký motivátor. Vie všetko doviesť do absolútnej dokonalosti. Je jeden z ľudí, ktorý ma presvedčili, že je to dobré rozhodnutie. Je to triatlonista, takže mám sparingpartnera. Navyše má veľa kontaktov v arabských krajinách. Veľmi sa teším na nový rok,“ uzavrel Ivan Jakeš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar #Ivan Jakeš