Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Tragédia v Makau. Motocyklista po páde zahynul, odletela mu prilba

Britský motocyklista Daniel Hegarty tragicky zahynul počas Veľkej ceny Macaa. V šiestom kole sobotňajších pretekov jazdec tímu Topgun Racing nezvládol zákrutu a narazil do zvodidiel. Bez prilby, o ktorú vraj prišiel už pred nárazom, zostal ležať na trati niekoľko metrov od svojho zničeného motocyklu Honda. Zomrel počas prevozu do nemocnice. Mal 31 rokov.

18.11.2017 14:01
debata
Zábery havárie nie sú vhodné pre citlivejšie povahy.
Zábery havárie nie sú vhodné pre citlivejšie povahy.

Preteky ihneď zrušili. Za víťaza vyhlásili Hegartyho krajana Glenna Irwina, na pódiu však chýbali tradičné hymny a šampanské, v inak hlučných boxoch zavládlo ticho. „Triumf je teraz bezvýznamný. Je to tragédia, veľmi smutný koniec úspešného týždňa. Aj takéto momenty žiaľ prináša okruhové pretekanie,“ uviedol Irwin.

Hegarty, pravidelný účastník nebezpečných pretekov Isle of Man TT štartoval na trati v administratívnej oblasti Číny druhýkrát. Organizátori vyjadrili ľútosť nad tragédiou a rodine jazdca prisľúbili akúkoľvek pomoc.

V Makau organizujú Grand Prix pre automobily a motocykle od roku 1954, úmrtie Hegartyho bolo na tejto mestskej trati prvým od roku 2012, keď sa smrteľne zranil Portugalčan Luis Carreira.

debata chyba
Viac na túto tému: #makau #Daniel Hegarty