Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton začal útok v Mexiku druhými miestami, problémy Vettela v kokpite

Britský pretekár Lewis Hamilton z Mercedesu v piatkových tréningoch na Veľkú cenu Mexika formuly 1 obsadil dvakrát druhé miesto, čo by mu v nedeľňajších pretekoch s prehľadom stačilo na to, aby si v predstihu zaistil štvrtý titul majstra sveta v kariére.

28.10.2017 09:03
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton počas tréningu v Mexiku.
debata

Jeho jediný konkurent Sebastian Vettel z Ferrari navyše opäť bojoval s technickými problémami.

V prvom tréningu nestačil Hamilton iba na tímového kolegu Valtteriho Bottasa (1:17,824), za ktorým zaostal o necelú polsekundu. V druhom bol v takmer totožnom čase najrýchlejší Daniel Ricciardo z Red Bullu, na ktorého šampión z rokov 2008, 2014 a 2015 stratil jednu desatinu.

Hamilton vedie tri podujatia pred koncom priebežné poradie o 66 bodov pred Vettelom a k istote titulu mu stačí skončiť na piatom mieste, čo by znamenalo zaznamenať druhý najhorší výsledok v sezóne po siedmom mieste z Monaka.

Vettelove šance na zvrat sú minimálne, aby si udržal nádeje na piaty celkový triumf, musel by v nedeľu získať o 17 bodov viac ako Hamilton.

Vettel nabral rozhodujúcu stratu v trojici ázijských pretekov, kde ho dvakrát vyradili z boja technické problémy. A problémy sa mu nevyhli ani v piatok, tentoraz však išlo iba o rozbitý hasiaci prístroj pod sedadlom. Nemecký pilot v prvom tréningu obsadil piate miesto so stratou ôsmich desatín na víťaza, v druhom bol o tri desatiny pomalší a skončil štvrtý.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Veľká cena Mexika