Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gonda štartuje na pretekoch v Barcelone. Pozrite sa, akú beštiu bude šoférovať

Automobilového pretekára Richarda Gondu čaká mimoriadne atraktívna rozlúčka so sezónou. Cez víkend 28. - 29. októbra sa predstaví vo finále prestížneho šampionátu International GT Open v Barcelone.

26.10.2017 13:31
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda.
debata

Jeho štart prináša aj dve premiéry. Jazdiť bude za Šenkýř Motorsport, ktorý sa stane vôbec prvým českým tímom v ostro sledovanom seriáli a Gonda bude zároveň debutovať v čistokrvnej sérii GT3. V auguste počas Veľkej ceny SR už podobnú skúsenosť získal, no na Slovakiaringu súperil s vozidlami rôznych kategórií. Na domácom okruhu si už vyskúšal aj nesúťažnú jazdu v kokpite BMW M6 GT3, svojej víkendovej zbrane.

Osemvalcový motor tohto špeciálu má objem 4,4l a výkon viac ako 530 koní a za jeho volantom sa v pretekoch vystrieda s Čechom Jakubom Knollom. Počas víkendu ich čakajú dve kvalifikácie, jedna do sobotných a jedna do nedeľných pretekov najsilnejšej kategórie PRO, čo podčiarkuje náročnosť ich víkendovej výzvy.

BMW M6 GT3 Richarda Gondu. Foto: Martin Straka
Richard Gonda BMW M6 GT3 Richarda Gondu.

Bohaté pretekárske skúsenosti sa bude snažiť zužitkovať v konkurencii špičkového štartového poľa, ktoré má za sebou šesť tohto sezónnych podujatí. Oboje preteky môžete sledovať počas živých prenosov na televíznej stanici DIGI SPORT 5.

Na slávnu Catalunyu má banskobystrický rodák veľmi dobré spomienky. V roku 2013 získal na tejto trati titul šampióna v európskej Formule 3 Open Cup a v roku 2016 úspešne absolvoval pretekársky víkend v GP3, keď vyhral piatkové tréningy. Dvadsaťtriročný Gonda sa po formulových šampionátoch v tomto ročníku zúčastnil na pretekoch nemeckej série Porsche Carrera Cup a aj v Španielsku bude pokračovať v spoznávaní pretekania s výkonnými kapotovanými autami. Jeho účinkovanie ho taktiež môže podporiť v rozhodovaní o budúcej sezóne.

BMW M6 GT3 Richarda Gondu. Foto: Martin Straka
Richard Gonda BMW M6 GT3 Richarda Gondu.

Richard Gonda: „Rovnako ako v posledných rokoch, aj na záver tejto sezóny sa nám podarí jedna „bonusovka“. Catalunya je fantastický, veľmi náročný okruh a jeden z mojich najobľúbenejších aj preto, že som sa tu v roku 2013 stal šampiónom s Formulou 3. Do Barcelony sa tak veľmi rád vraciam. S M6-kou som mal možnosť zajazdiť si pár kôl počas Veľkej ceny SR. Väčšina bola na mokrej trati, no tá beštia mi veľmi zachutila a verím, že cez víkend bude priestor si na seba viac zvyknúť a dostať z nej maximum. Šenkýř Motorsport je známy svojou profesionalitou a prístupom, preto viem, že sú dobre pripravení a počas víkendu do toho dajú všetko – tak, ako aj ja. V štartovom poli bude mnoho skvelých jazdcov, tímov, ale aj tím Drivex, s ktorým som získal spomínaný titul. Bude to ako boj s bývalou ženou, ktorú stále milujete. Na tento sa však veľmi teším. Pozornosť si, samozrejme, zaslúžia aj naši partneri, vďaka ktorým môžeme štartovať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open