Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lauda: Keď Ferrari ovládajú emócie a tlak, dá sa ľahko zdolať

Nevýkonný šéf stajne Mercedes vo formule 1 Niki Lauda tvrdí, že Ferrari sa dá ľahko zdolať, keď taliansky tím ovládajú emócie a vnútorné rozpory.

26.10.2017 09:30
Niki Lauda Foto: ,
Niki Lauda.
debata (1)

Napriek tomu, že v prvej polovici sezóny sa Sebastian Vettel držal na čele priebežného hodnotenia, v druhej časti aj s prispením technických problémov začal na Lewisa Hamiltona strácať. Brit má momentálne náskok 66 bodov a v nedeľu mu na zisk štvrtého titulu stačí v Mexiku finišovať na piatom mieste. Mercedes si už minulý víkend zabezpečil Pohár konštruktérov.

Podľa Laudu doplatil tím z Maranella na staré zlozvyky. „Ferrari je ťažké zdolať, keď v jeho tíme panuje pokoj a viera vo vlastné výkony,“ povedal pre Welt am Sonntag trojnásobný šampión (dva tituly získal práve vo Ferrari). „Naopak, ľahko sa dá poraziť, keď čelí tlaku, veľkým očakávaniam a keď sú jeho členovia emotívni,“ dodal.

Vo Ferrari vraj rozdeľujú skupinky s rozličnými názormi na vedenie tímu. Už dlhšie sa špekuluje o vyhadzove šéfa Maurizia Arrivabeneho. Zatiaľ svojmu odvolaniu odoláva.

Lauda po VC USA pochválil Hamiltona. „Lewis je najlepší. Vždy bol dobrý a teraz je ešte lepší. Keď ho dnes porovnáte s ostatnými pretekármi, je od nich rýchlejší aj o jednu či dve desatiny. Napriek tomu, že sa občas sťažuje na to, ako ťažko sa ovláda jeho monopost, dokáže s ním, vďakabohu, vyhrávať,“ povedal pre Crash.net.

Doplnil tiež, že vybojovanie štvrtého konštruktérskeho titulu za sebou bolo doteraz najťažším najmä pre technologické zmeny a vzkriesenie Ferrari.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Ferrari #Sebastian Vettel #niki lauda