Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kam zmizol Ecclestone? Noví majitelia F1 ma na pretekoch nechcú, hnevá sa

Je kráľom zmien nálad, kritických názorov, ale aj samoľúbosti. Pred sezónou vyzeral byť Bernie Ecclestone so svojím odchodom z pozície výkonného riaditeľa formuly 1 vyrovnaný. Aj keď občas trucoval, napríklad návrhom založenia vlastného konkurenčného šampionátu, nakoniec cúvol. Ako čestný predseda predstavenstva navštevoval podujatia, vtipkoval s jazdcami, zdravil fanúšikov. Aj keď preňho nepochybne muselo byť ťažké, že sa už nepohybuje výhradne vo svojom svete.

20.10.2017 10:23
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone na tohtoročnej Veľkej cene Ruska v Soči.
debata

Ecclestone párkrát – na svoj vkus neobvykle – naznačil, že podporuje nového vlastníka kráľovnej motošportu Liberty Media na čele s Chaseom Careym. Teraz sa však pustil do kritiky americkej spoločnosti. Osemdesiatšesťročný Brit tvrdí, že si jeho prítomnosť v padoku nepraje.

„Chase poslal správu jednému z dievčat vo firme, aby mi povedalo, že na okruhu nemajú dostatok kancelárií. Majú ich len toľko, koľko im dá promotér. Oni sú traja (okrem Careyho šéf marketingu Sean Bratches a športový riaditeľ Ross Brawn), takže používajú rovno tri kancelárie,“ povedal miliardár Ecclestone pre London Daily Mail.

„Takže ma v podstate nechcú na pretekoch. Bolo by však z ich strany jednoduchšie, keby to povedali narovinu. V každom prípade som im vyhovel,“ dodal. Ako vníma prácu svojho nasledovníka?

„V Liberty Media toho zatiaľ veľa nespravili. Ja som vždy pracoval v tichosti, oni o všetkom len hovoria. Napríklad o tom, ako do kalendára F1 pridajú šesť amerických pretekov. Chase mal neuskutočniteľné vízie. Byť šéfom nie je také jednoduché, ako si predstavoval. Je mi ho aj ľúto,“ dodal.

Biznismen priznal, že odchod z kolotoča F1 po 40 rokoch bol náročný, no nemôže sa sťažovať na nedostatok aktivít. Čoskoro sa zo svojho londýnskeho domova presťahuje do Švajčiarska. „Už dávnejšie som tam plánoval presunúť aj spoločnosť F1, ale neprehovoril som všetkých dôležitých ľudí po mojom boku, aby sa presťahovali. Teraz mi je to jedno. Taktiež sa budem zdržiavať v Brazílii na svojej kávovej farme,“ doplnil Ecclestone.

O lídrovi šampionátu Lewisovi Hamiltonovi raz povedal, že je tým najlepším, čo sa mohlo v novodobej ére formule 1 prihodiť. Zisk jeho tohtoročného titulu berie ako hotovú vec.

„Ferrari sa síce prebudilo, ale potom zase zaspalo. Hamilton jazdí fantasticky. A vďaka nemu F1 získala a získava nových fanúšikov. Jeho správanie je nepredvídateľné, keby sa po sezóne rozhodol skončiť, neprekvapilo by ma to,“ uzavrel o svojom krajanovi Ecclestone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernie Ecclestone #Lewis Hamilton formula 1