Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton sa ešte necíti pohodlne. Vettel: Šanca tu je, záleží, ako sa bude dariť iným

Týždeň po Veľkej cene Malajzie sa seriál majstrovstiev sveta formuly 1 presúva v rámci Ázie do japonskej Suzuky, kde sa uskutoční šestnáste podujatie tejto sezóny.

05.10.2017 18:44
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel Foto: ,
Lewis Hamilton a Sebastian Vettel.
debata

Do uzavretia ročníka zostáva ešte päť pretekov, lídrom šampionátu je naďalej Lewis Hamilton. Brit jazdiaci vo farbách Mercedesu v malajzijskom Sepangu zvýšil náskok pred Nemcom Sebastianom Vettelom z Ferrari na 34 bodov a udrieť môže aj v Suzuke.

Hamilton má po letnej prestávke lepšiu formu ako jeho rival, zo štyroch veľkých cien vyhral tri. „Ešte sa necítim pohodlne. Chcem vyhrať titul a pokiaľ to nesplním, budem na to tlačiť. V doterajšom priebehu ste mohli vidieť, že na niektorých okruhoch máme lepšie auto ako ostatní. Tiež sa stalo, že sme neboli najrýchlejší, ale dokázali sme zvíťaziť. Keď si sezónu zoberiete ako celok, máme na konte najviac kvalifikačných víťazstiev, vedieme v oboch šampionátoch a sme stále najlepší. Tvrdo pracujeme, aby sme to potvrdili,“ cituje Hamiltona portál Sky Sports.

Ferrari premrhalo potenciál z posledných dvoch pretekov, v Singapure bol monopost SF70H očividne najlepší a v dobrom svetle sa javil aj v Malajzii. Vettel z možných 50 bodov vyťažil len 12 a jeho cesta za piatym titulom majstra sveta sa skomplikovala.

„Stále verím, že máme šancu. V ostatných dvoch rokoch sme sa v Suzuke trápili, ale tentoraz to môže byť iné. Som si istý, že tu budeme mať silné auto. Pred nami je ešte päť pretekov, finálny výsledok závisí aj od toho, ako sa bude dariť našim súperom,“ uviedol Vettel pre oficiálnu stránku Ferrari.

Piloti na okruhu v Suzuke budú môcť použiť stredne tvrdé, mäkké a supermäkké pneumatiky Pirelli. Podmienky na trati sa budú počas víkendu meniť, v piatok a sobotu sa očakávajú zrážky, v nedeľu by už malo byť sucho. Najvyššia teplota vystúpi na 26°C.

Sobotňajšia kvalifikácia štartuje o 8.00 h SELČ, nedeľňajšie preteky o hodinu skôr. Priame prenosy z tréningov a kvalifikácie ponúkne stanica Sport1, VC Japonska odvysiela naživo Sport2.

Veľká cena Japonska
Dejisko: okruh Suzuka
Dĺžka okruhu: 5807 m
Dĺžka pretekov: 307,471 km (53 okruhov)
Divácka kapacita: 155 000 divákov
Minuloročný víťaz: Nico Rosberg (Nem.) Mercedes
Najrýchlejšie kolo v pretekoch: Kimi Räikkönen (Fín.) McLaren 1:31,540 min (2005)
Najviac víťazstiev – jazdec: 6 – Michael Schumacher (1995, 1997, 2000, 2001, 2002, 2004)
Najviac víťazstiev – tím: 9 – McLaren

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #VC Malajzie