Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton v tom má jasno: Požehnal mi Boh. Nič lepšie sa mi stať nemohlo

Po nevydarenej kvalifikácii na Veľkej cene Singapúru Lewis Hamilton dúfal v zázrak. A nakoniec sa ho aj dočkal.

18.09.2017 10:48
Hamilton Mercedes Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Po kolízii v prvej zátačke totiž skončil jeho hlavný konkurent v boji o titul a najväčší favorit nedeľňajších pretekov Sebastian Vettel. Britský jazdec Mercedesu tak vďaka nečakanému víťazstvu zvýšil svoj náskok na čele celkového hodnotenia seriálu na 28 bodov.

Po sobotňajšej kvalifikácii pritom Hamilton, ktorý na neobľúbenom okruhu odštartoval až z piateho miesta, očakával, že stratí vedenie v śampionáte a jeho hlavným cieľom bolo nenabrať na Vettela príliš veľkú stratu. Ale nemecký pilot sa v prvej zátačke zrazil s Maxom Vertstappenom z Red Bullu a týmovým kolegom Kimim Räikkönenom a preteky sa preňho predčasne skončili.

„Boh ma požehnal, to je jasné,“ citovala agentúra Reuters 32-ročného Hamiltona. „Vážne. Nič lepšie sa nám v ten deň stať nemohlo.,“ dodal Brit, ktorý pred pretekmi na technickom okruhu Marina Bay viedol pred Vettelom o tri body.

Trojnásobnému majstrovi sveta tiež pomohol dažď, pretože na suchej trati boli automobily Mercedesu v tréningu aj kvalifikácia výrazne pomalšie ako súperi, mokrá trať rozdiely zmazala. „Keď začalo pršať, vedel som, na akom mieste skončím,“ povedal Hamilton.

Šampióna z rokov 2008, 2014 a 2015 však napriek tomu víťazstvo zaskočilo. „Pred štartom som si hovoril, že chcem stratiť čo najmenej. Keby som musel ísť za Kimmim, najskôr by som skončil piaty, takže výhra je predsalen šok. Ale samozrejme, že ju beriem,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Singapúru