Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V nohe má klin. Rossi plánuje vynechať len jedno podujatie

Už za tri týždne chce hviezdny motocyklista Valentino Rossi opäť pretekať po dvojnásobnej zlomenine nohy. Taliansky šampión si vo štvrtok na tréningu zlomil holeň a lýtkovú kosť.

03.09.2017 12:48
Valentino Rossi MotoGP Foto: ,
Valentino Rossi na tréningu utrpel dvojnásobnú zlomeninu nohy.
debata

O pár hodín neskôr mu lekári nohu spevnili kovovým klinom a v sobotu ráno prepustili domov. Cieľom deväťnásobného majstra sveta je stihnúť Veľkú cenu 24. septembra v španielskej Aragonii.

Nešťastný incident takmer naisto pripravil 38-ročného jazdca o šancu získať jubilejný desiaty titul, aktuálne bol v poradí MotoGP štvrtý so stratou len 27 bodov na lídra a krajana Andreu Doviziosa. Rossi s určitosťou príde o preteky na domácej trati v Misanu.

Po podobnom zranení v roku 2010 pauzoval šesť týždňov. Zo zvyšných šiestich Veľkých cien ale tentoraz hodlá prísť maximálne o jednu. „Noc po operácii bola dobrá, cítim sa fajn, tak ma lekári pustili domov. Skúsim začať s rehabilitáciou čo najskôr a uvidím, ako telo zareaguje,“ povedal Rossi po tom, ako v sobotu na invalidnom vozíku opustil nemocnicu v Ancone.

„Rossi môže stihnúť návrat už v Aragonii, ale musí počítať s dobou zotavenia, čo platí aj pre takých fenoménov akým je on,“ uviedol lekár Raffaele Pascarella a hovoril o nutnej pauze 30 a 40 dní.

debata chyba
Viac na túto tému: #MotoGP #Valentino Rossi