Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton nečakal, že zmaže veľkú stratu. Bude to tesné až do konca, tvrdí

Pilot Lewis Hamilton z Mercedesu rozhodne nečakal, že by po Veľkej cene Británie mohol znížiť stratu na vedúceho jazdca na majstrovstvách sveta formuly 1 Sebastiana Vettela na jediný bod. Za zlomový okamih sezóny však preteky v Silverstone, ktoré v nedeľu ovládol už piatykrát v kariére, neoznačil.

17.07.2017 10:24
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton máva svojim fanúšikom po pretekoch.
debata

„Je ťažké povedať, že toto bol okamih, kedy sa všetko otočí,“ citoval server BBC Hamiltona, ktorý v predchádzajúcich dvoch pretekoch kvôli technickým ťažkostiam skončil mimo stupňov víťazov.

„Je to ako na hojdačke a raz sú hore oni, raz zase my. Trebárs ako teraz cez víkend a pre formulu je to jedine dobre. Fanúšikovia určite tento super dramatický súboj ocenia,“ dodal.

„Samozrejme by som sa nehneval, keby sme už mali navrch stále my. Ale skôr si prajem, aby sme boli stále v strehu a pripravení na všetko, čo by nás v ďalších pretekoch mohlo stretnúť,“ pridal trojnásobný majster sveta. „Myslím, že to bude tesné až do úplného konca,“ uviedol.

Pred nedeľňajšími pretekmi strácal Hamilton na Vettela 20 bodov, lenže nemecký jazdec v predposlednom kole dostal defekt a po zastávke v boxoch sa z tretieho miesta prepadol na siedme.

„Nečakal som, že by som mohol znížiť stratu na jediný bod. Možno na sedem, desať alebo dvanásť. Ale niečo také sme potrebovali,“ pripomenul Brit posledné nepodarené preteky.

Hamilton bol tiež rád, že rázne odpovedal kritikom, ktorým sa nepáčilo, že pred pretekmi sa namiesto prípravy a exhibičného vystúpenia v Londýne rozhodol odísť do Grécka na dvojdňovú dovolenku. „Nevidím dôvod, aby niekto spochybňoval moju prípravu,“ uviedol. „Cítil som, že to potrebujem, tak som to urobil. A predviedol som najlepší výkon v sezóne,“ dodal.

Tridsaťdvaročný Hamilton navyše na okruhu v Silverstone triumfoval už po štvrtýkrát za sebou. Spolu s triumfom z roku 2008 tam zvíťazil celkovo piatykrát a vyrovnal rekord krajana Jima Clarka a Francúza Alaina Prosta. „Trvalo to dlho, ale som moc pyšný, že som sa vyrovnal legendám. Ale ešte mám toho dosť pred sebou, tak snáď ešte nejaké míľniky pridám,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Veľkej Británie