Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je Bottas nadčlovek? K triumfu mu pomohol uliaty štart, nepochybuje Vettel

Nemecký pretekár Sebastian Vettel bol aj po pretekoch presvedčený, že Valtterimu Bottasovi z Mercedesu pomohol k víťazstvu v nedeľňajšej Veľkej cene Rakúska formuly 1 chybný štart.

10.07.2017 09:11
Valtteri Bottas, Sebastian Vettel Foto: ,
Valtteri Bottas na prvom mieste po štarte Veľkej ceny Rakúska, za ním Sebastian Vettel z Ferrari.
debata

Vedúci jazdec majstrovstiev sveta ho označil za nadľudský. Bottasovi totiž štart z pole position vyšiel tak skvele, že hneď v úvode v Spielbergu získal značný náskok.

Zaoberalo sa ním aj vedenie pretekov, ktoré však rozhodlo, že pravidlá neporušil. Podľa televíznych štatistík bol reakčný čas fínskeho pilota 0,201 sekundy.

„Mal nadľudský štart a podľa mňa ho ulial, som o tom presvedčený. Z monopostu to tak vyzeralo, ale ja o tom nerozhodujem,“ vyhlásil Vettel.

„Ale keď hovorím, že niečomu neverím, tak tomu neverím. Normálny reakčný čas všetkých je dve desatiny a neverím, že dnes boli pomalší,“ dodal. Vettel, ktorý obsadil druhé miesto so stratou 658 tisícin sekundy, nebol jediný, kto bol presvedčený o Bottasovom predčasnom štarte.

„Neverím, že reagoval na semafor. Vyzeralo to, že štart ulial, ale podľa rozhodcov nie. Mal skutočne veľké šťastie, o tom niet pochýb,“ doplnil tretí Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Trojnásobný majster sveta a člen vedenia Mercedesu Niki Lauda naopak nechápal, prečo Bottasov štart vzbudil toľko emócií. „Neviem, prečo to Sebastian rieši. Keby (Bottas) vyštartoval o tisícinu sekundy skôr, Charliemu Whitingovi (riaditeľovi pretekov) zasvieti kontrolka. A to sa nestalo, jednoducho zhasli svetlá a on vyrazil,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #Veľká cena Rakúska #Valtteri Bottas