Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel sa aj verejne ospravedlnil za skrat. Hamilton: Má môj najväčší rešpekt

Sebastian Vettel sa pred víkendovou Veľkou cenou Rakúska formuly 1 ešte raz ospravedlnil Lewisovi Hamiltonovi za incident z predchádzajúcich pretekov v Baku.

06.07.2017 18:21
Lewis Hamilton, Kevin Magnussen, Sebastian Vettel Foto: ,
Zľava Lewis Hamilton (Mercedes), Kevin Magnussen (Haas) a Sebastian Vettel na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Rakúska F1.
debata

Svoju reakciu, pri ktorej pilot Ferrari v afekte vrazil so svojím monopostom zboku do auta britského konkurenta z Mercedesu, označil za chybu.

„Chápem, že Lewis bol nahnevaný,“ uviedol Vettel na tradičnej tlačovej konferencii pred súťažným víkendom, na ktorom sa obaja rivali v boji o titul objavili spoločne. „Reagoval som prehnane. Keby som mohol vrátiť čas, urobím to,“ ospravedlňoval sa štvornásobný majster sveta z Nemecka.

Na pondelok si ho kvôli incidentu predvolala federácia FIA, ale po tom, ako sa Vettel verejne ospravedlnil, ďalšie sankcie k desaťsekundovej penalizácii priamo v pretekoch a trom trestným bodom nevyniesla. Ešte pred rokovaním vraj obaja jazdci situáciu urovnali telefonicky. Podľa Hamiltona mu najprv Vettel poslal ospravedlňujúcu esemesku, potom si volali.

Pred dvoma týždňami Vettel pri jazde za spomaľovacím vozidlom najprv zozadu narazil do vedúceho Hamiltona, ktorý nečakane pribrzdil a pretože bol presvedčený o tom, že išlo zo strany súpera o úmyselný manéver, dopustil sa „faulu“. „Hneval som sa. Z kokpitu to asi človek vidí inak ako zvonku. Jednoducho ma to prekvapilo, pretože som mal pocit, že šliapol na brzdu úmyselne. Čo som potom urobil, bola chyba,“ konštatoval Vettel.

Trojnásobný šampión Hamilton ospravedlnenie prijal a zopakoval, že pre neho je vec uzavretá. „Chcem sa sústrediť na nasledujúci pretekársky víkend. Bojujem v majstrovstvách sveta za seba a na tom chcem teraz pracovať,“ uviedol Hamilton.

„Seb má stále môj najväčší rešpekt ako pretekár. Chcel som len, aby bolo jasné, že som na neho nepripravil žiadnu pascu. Tiež pre mňa bolo celkom dôležité, aby to na verejnosti uviedol na pravú mieru. Teraz je potrebné hľadieť vpred,“ povedal Hamilton.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Veľká cena Rakúska