Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Vettela s Hamiltonom pokračuje. Ulice Baku by mali sedieť obom

Tretí mestský okruh za sebou, tentoraz v historickom centre Baku, čaká cez víkend na pretekárov formule 1.

24.06.2017 09:00
Azerbajdžan, F1 Foto: ,
Pohľad na cieľovú rovinku Veľkej ceny Azerbajdžanu v Baku.
debata

Vedúci jazdec priebežného poradia šampionátu Sebastian Vettel odštartuje Veľkú cenu Azerbajdžanu už len s dvanásťbodovým náskokom pred druhým Lewisom Hamiltonom z Mercedesu.

Obaja rivali do Baku prídu v trochu odlišnej nálade. Kým Hamilton dal pred dvoma týždňami víťazstvom v Montreale zabudnúť na trápenie z Monaka, Vettel po kolízii skončil v Kanade až štvrtý a jeho náskok na prvom mieste hodnotenia šampionátu sa znížil na polovicu.

„Poučili sme sa v Monaku aj v Montreale. Už vieme, čo bolo zle a prečo sme nemohli z pneumatík dostať maximum," povedal Hamilton. „Takže máme jasnú predstavu, nielen tušenie, ako problémy definitívne vyriešiť," dodal trojnásobný majster sveta.

„My sme mali zlý víkend v Monaku a Ferrari ho malo v Montreale. Tak to jednoducho chodí. Raz budete mať veľmi dobré preteky, inokedy len dobré a a raz za čas i zlé. Je to hlavne o tom, obmedziť tie nevydarené na minimum," pridal šéf Mercedesu Toto Wolff.

Ferrari však rozhodne nemusí panikáriť, pretože aj keď Vettel štvrtým miestom prišiel o časť náskoku, tešiť ho môže skutočnosť, že v Kanade sa tesne pod stupne víťazov posunul po veľkej stíhacej jazde z posledného miesta.

„Pred pretekmi sme si samozrejme predstavovali iné umiestnenie, ale keď poškodíte auto, tak nakoniec beriete všetko," uviedol. „Dôležité je, že monopost bol rýchly. Zaslúžil by si lepšie umiestnenie," do­dal.

Vlani sa formula 1 v Azerbajdžane predstavila prvýkrát. Preteky vtedy vyhral Nico Rosberg z Mercedesu pred Vettelom, zatiaľ čo Hamilton skončil piaty. „Vlani sme tu všetci boli prvýkrát, takže teraz by pre nás malo byť nastavenie auta ľahšie," vyhlásil nemecký pilot.

Okruh kombinuje úzke zákruty, v ktorých by malo dominovať obratnejšie Ferrari, ale má aj vyše dvojkilometrovú rovinku, na ktorej by naopak mal byť rýchlejší Mercedes.

V Baku bude počas súťažného víkendu slnečno s maximálnou teplotou 31°C. Nedeľňajšie preteky štartujú o 15.00 h SELČ (priamy prenos Sport2).

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Veľká cena Azerbajdžanu