Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napodobní Rosberga? Hamilton pripustil odchod z F1 po tejto sezóne

Trojnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton nevylučuje, že po aktuálnej sezóne ukončí kariéru. Povedal to v rozhovore pre magazín Auto, ktorý patrí pod Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA).

21.06.2017 16:28
Lewis Hamilton Foto: ,
Extravagantný pretekár Lewis Hamilton sa nepohybuje len vo svete rýchlych kolies. Tento rok nechýbal napríklad na festivale v Cannes.
debata

„Svoj osud mám vo vlastných rukách. Preto sa môžem rozhodnúť, že vo formule 1 skončím po tomto ročníku," uviedol 32-ročný Brit. Napodobnil by tak krok svojho minuloročného tímového kolegu Nica Rosberga, ktorý nečakane oznámil ukončenie kariéry po zisku majstrovského titulu. Hamiltona však ešte čaká tvrdý boj o honor šampióna. V priebežnom poradí stráca na lídra Sebastiana Vettela z Ferrari 12 bodov.

„Bol by v prípade odchodu môj odkaz menší, ako keby som k tomuto kroku pristúpil o päť rokov? Kto to tvrdí? Nemám rád plánovanie, pretože neviem, čo má čaká v najbližšom období. Neviem, čo budem robiť," pokračoval rodák zo Stevenage, známy svojimi priateľstvami s celebritami či láskou k večierkom.

Stále však miluje aj svoje zamestnanie a napriek úvahám o pretekárskom dôchodku si v tejto sezóne zápolenie užíva. A nie je to len z dôvodu, že monoposty sú rýchlejšie.

„Vďaka silnej konkurencii je všetko atraktívnejšie a je jednoduchšie, keď bojujeme o čelo s jazdcami iných tímov. Zjednocuje nás to a robí silnejšími. Keď sa to deje rovnakej stajni, pripomína to vír, v ktorom neustále narastá napätie. A na takých základoch sa určite nemá stavať," zamyslel sa Hamilton.

@nba with my brother @neymarjr

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton),

#metgala2017

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton),

Hut! @roscoelovescoco

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton),

"The difference between something good and something great, is attention to detail." - Charles R. Swindoll

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton