Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo suveréna je outsider. Vojna sa neskončila, varuje Hamilton

Pred dvoma týždňami im chýbala rýchlosť, nevedeli vyladiť prácu s pneumatikami. Po monackom trápení skončili mimo pódia. A na čelo strácajú počet bodov, aký si ostatné sezóny šampionát formuly 1 nepamätá. Jazdci Mercedesu čelia pred víkendovou Veľkou cenou Kanady novej situácii.

10.06.2017 13:00
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel Foto: ,
Lewis Hamilton z Mercedesu prechádza okolo boxu svojho rivala z Ferrari Sebastiana Vettela.
debata

Aj predstavitelia tímu priznávajú, že nie sú favoritmi na majstrovský titul. „Je ním Ferrari. Bolí to, ale musíme prijať tento fakt,“ vraví športový šéf stajne Toto Wollf pre Sky Sports. „Naše auto je rýchle a schopné vyhrávať, ale je to zároveň náročná lady, ktorá sa nepriatelí s pneumatikami. Sme outsidermi, ale práve tým fanúšikovia držia palce a doprajú triumf,“ dodal.

V Montreale sa bude spoliehať najmä na úradujúceho vicemajstra Lewisa Hamiltona. Brit vyhral na okruhu Gillesa Villeneuvea uplynulé dve podujatia a dovedna sa tu tešil päťkrát. Jeho strata na lídra Sebastiana Vettela z Ferrari je 25 bodov. „Vojna sa zďaleka neskončila. Je to maratón a nie šprint. Musím však uznať, že Ferrari má v tejto sezóne najsilnejšie monoposty. Bez debaty,“ povedal Hamilton pre autosport.com.

„Nepovažujem sa za favorita na titul a ani tak nerozmýšľam,“ reagoval na oficiálnej stránke F1 Vettel. „Úspechy nás motivujú a vďaka nim cítiť nárast podpory aj z Talianska. Ročník je však ešte dlhý,“ krotí debaty o majstrovských ambíciách.

Štart nedeľňajších pretekov je o 20.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Meteorológovia predpovedajú slnečné počasie s teplotami okolo 28 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 129 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 104, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 75, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 67, 5. Ricciardo (Aus./Red Bull) 52, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 45. Pohár konštruktérov: 1. Ferrari 196 b., 2. Mercedes 179, 3. Red Bull 97, 4. Force India 53, 5. Toro Rosso 29, 6. Williams 20.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #VC Kanady