Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McLaren asi Alonsa neudrží, musel by začať víťaziť

Namlsaný indianapoliským mliekom sa Fernando Alonso vracia do kolotoča efjednotky a pred Veľkou cenou Kanady uvažuje, či vôbec bude od nadchádzajúcej sezóny pokračovať v seriáli.

09.06.2017 09:57
Fernando Alonso Foto: ,
Fernando Alonso počas testov na ovále Indianapolis Motor Speedway.
debata

Dvojnásobný majster sveta vynechal monackú Grand Prix a vyskúšal si americkú IndyCar na nemenej prestížnych pretekoch 500 míľ Indianapolisu. Španiel bol niekoľkokrát vo vedení, ale 21 kôl pred koncom ho zradil motor Honda a musel odstúpiť. Napriek tomu si dožičil dúšok mlieka, tradičný rituál vyhradený pre víťaza podujatia.

Pilot McLarenu aj pod dojmom amerického dobrodružstva zvažuje svoje ďalšie účinkovanie v F1. Udržať by ho mohli lepší a najmä spoľahlivejší motor, rozumný kalendár pretekov bez pridávania ďalších veľkých cien a aj viac príležitostí na relax. V prvom rade však šanca znova víťaziť. „Ak sa nám podarí zvíťaziť pred septembrom alebo pred tým, ako sa rozhodnem, v takom prípade zostanem. Rozhodnutie určite padne po lete,“ vyhlási v Montreale Alonso, ktorého najlepším tohtosezónnym výsledkom v F1 je 11. miesto v Rusku. Ťažko sa dá očakávať, že by McLaren v spoluprácu s japonským dodávateľom motorov dokázal spraviť taký významný pokrok.

„Všetci chceme víťaziť. Ani po troch rokoch sme sa k tomu nepriblížili. Myslím si, že je najvyšší čas niečo v tíme zmeniť. Vrátane mňa. Túžim vyhrávať a do tohto projektu som išiel preto, lebo som sa chcel stať znova majstrom sveta. Nepodarilo sa nám to a možno je čas na zmenu,“ hodil rukavicu 35-ročný Alonso. Španiel netají, že si ho opantala atmosféra z IndyCar, kde sa po padoku preháňal na skateboarde a usrkával mlieko. „Všetko tam bolo iné. Uvoľnenejšie, šťastnejšie. Pritom tam panuje veľká hrdosť na preteky, ale všetci sa chcú v prvom rade zabaviť. Tridsaťtri jazdcov sa postaví na štart s tým, že si ide preteky užiť. V efjednotke je to o niečom inom. Je oveľa väčšia a je v nej obrovský tlak,“ porovnal Alonso.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso