Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalifikačná nadvláda Mercedesu sa skončila. Vďaka Vettelovi

Nemecký pilot Sebastian Vettel z tímu Ferrari sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Ruska formuly 1.

29.04.2017 15:45 , aktualizované: 16:26
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata (2)

Dvadsaťdeväťročný rodák z Heppenheimu dosiahol na okruhu v Soči v kráľovskej motoristickej sérii 47. pole position v kariére. Štvornásobný majster sveta aj talianska stajňa sa tešia z kvalifikačného víťazstva po prvý raz od septembra 2015 na VC Singapuru. Ferrari sobotňajším triumfom prestrihlo šnúru Mercedesu, ktorá trvala 18 kvalifikácií. Obe ferrari stáli v prvom rade naposledy ešte pred deviatimi rokmi.

„Keď tu chytíte rytmus, je to fantastické,“ povedal Vettel. „Som rád, že sa mi to podarilo. Mať obe vozidlá v prvom rade je skvelé, ale stále je to len prvá časť práce,“ dodal.

Z druhého miesta v nedeľu vyštartuje Vettelov tímový kolega Kimi Räikkönen, ktorý zaostal len o 59 tisícin sekundy. Tretí Valtteri Bottas z Mercedesu mal manko 95 tisícin sekundy. Nedarilo sa úradujúcemu vicemajstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi – skončil štvrtý s vyše polsekundovým odstupom za vítazom.

„Rozhodne je to sklamanie, že nie sme na pole position. Ale štart z druhého radu tu nie je taký hrozný, je to celkom ďaleko do prvej zákruty,“ povedal Bottas.

Nedeľňajšia VC Ruska sa začne o 14.00 h SELČ.

Výsledky – Veľká cena Ruska F1 – Soči – sobota – kvalifikácia: 1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:33,194 min, 2. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,059 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,095, 4. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,573, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,711, 6. Felipe Massa (Braz.) Williams +1,916

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #Veľká cena Ruska