Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel zaútočí v ponožkách, Hamilton vyzýva k tímovosti

Na najvyššej pódiovej priečke zatiaľ stál len pretekár v striebornej kombinéze. Vývoj aktuálnej sezóny formuly 1 naznačuje, že stupeň víťazov na víkendovej štvrtej Veľkej cene Ruska by sa mohol sfarbiť dočervena.

29.04.2017 12:00
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel Foto: ,
Lewis Hamilton a Sebastian Vettel po Veľkej cene Bahrajnu.
debata

Líder šampionátu Sebastian Vettel by v prvom európskom podujatí tohto ročníka v Soči rád zopakoval svoj triumf spred dvoch týždňov v Bahrajne. Po úspechu v austrálskom prológu by sa nemecký pretekár Ferrari dočkal tretieho víťazstva. „Stopercentná bilancia by ma potešila viac, ale nemôžem byť chamtivý,“ uviedol Vettel pre Bild. Už v prvej pätine sezóny môže vyrovnať počet úspechov v sezóne 2015, svojej premiérovej vo Ferrari .

Podľa odborníkov profil okruhu s asfaltom, ktorý je šetrnejší k pneumatikám, bude viac pasovať Mercedesu. Potvrdzuje to aj doterajšia bilancia. Lewis Hamilton sa v olympijskom parku tešil dvakrát, vlani vyhral jeho vtedajší tímový kolega Nico Rosberg.

„Stratégia bude jednoduchá – jedna zastávka v boxoch, aj to len kvôli pravidlám, pneumatiky by tu vydržali celú večnosť,“ cituje Hamiltona Skysports.com. „Nedominujeme ako vlani, no stále bojujeme o čelné pozície. Na to, aby sme na nich finišovali, sa musíme spojiť a pracovať ako tím – viac než kedykoľvek predtým,“ dodáva Brit.

Ferrari zatiaľ ťahá v boji s Mercedesom za kratší koniec v kvalifikáciách, v pretekoch však talianska stajňa aj vďaka výborne naplánovanej stratégii dvakrát uspela.

„Dôležité bude dostať súperov pod tlak, a to najmä Lewisa. Naposledy sme držali s Mercedesom krok, v monoposte som sa cítil výborne. Strieborné šípy sú však favoritom,“ myslí si Vettel.

Pred víkendom dostal povolenie ako prvý jazdec v histórii odštartovať v špeciálnej obuvi, ktorá pripomína ponožky. Vyrobili ju na mieru pilota z vrstvy nehorľavého a elastického materiálu. Veľká cena Ruska odštartuje v nedeľu o 14.00 SELČ (priamy prenos Sport2), meteorológovia predpovedajú slnečné počasie s teplotami okolo 20 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 68 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 61, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 38, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 34, 5. Verstappen (Hol./Red Bull) 25, 6. Daniel Ricciardo (Aus./Red Bull) 22.
Pohár konštruktérov: 1. Ferrari 102 bodov, 2. Mercedes 99, 3. Red Bull 47, 4. Force India 17, 5. Williams 16.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #F1