Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart v daždi a smogu? Čína vždy prekvapí, tvrdí Vettel

Na víťazstvo čakalo Ferrari rok a pol. Sebastian Vettel si ho pred dvoma týždňami v Melbourne vychutnal a potvrdil naznačenú kvalitu talianskej stajne z testov.

07.04.2017 22:06
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata

Pred víkendom však nemecký pretekár upozorňuje, že druhé preteky sezóny sa s Austráliou nedajú porovnávať. Formula 1 pokračuje Veľkou cenou Číny.

„V Šanghaji štartujeme v úplne odlišných podmienkach, stačí sa pozrieť von. Vždy sa tu môžeme dočkať prekvapení. Najväčším favoritom je stále Mercedes,“ citovala oficiálna stránka šampionátu štvornásobného šampióna Vettela.

Mercedesy v najľudnatejšom štáte sveta ovládli ostatných päť kvalifikácií a vyhrali v štyroch pretekoch. Toľkokrát sa spolu s triumfmi vo farbách McLarenu tešil aj Lewis Hamilton.

Brit v piatok komentoval udalosti z úvodných tréningov, ktoré narušili dážď a všadeprítomný smog. Niektoré monoposty sa v prvom tréningu ani nedostali na trať (vrátane Hamiltona a jazdcov Ferrari), druhý organizátori odložili. „Je mi ľúto všetkých fanúšikov na trati i pred televíziami. Ide o problém, ktorý musíme vyriešiť. Napríklad zmenou víkendového formátu,“ uviedol Hamilton.

Nepriaznivé poveternostné podmienky by podľa predpovedí mali sprevádzať aj nedeľňajšie preteky (8.00 SELČ, priamy prenos Sport2). Šéfovia tímov tak večer riešili možnosť presunu štartu na dnes. FIA však túto možnosť zamietla.

Poradie MS
Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 25 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 18, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 15, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 12, 5. Verstappen (Hol./Red Bull) 10, 6. Massa (Braz./Williams) 8. Pohár konštruktérov: 1. Ferrari 37, 2. Mercedes 33, 3. Red Bull 10, 4. Williams 8, 5. Force India 7.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #VC Číny