Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pridá ďalšie tituly? Mercedes ukázal nový monopost

V Silverstone unikla šelma. S týmto titulkom nad videom hlučného prejazdu v zábere spoza plota legendárnej trate predstavil na sociálnych sieťach svoj nový monopost najúspešnejší tím uplynulých ročníkov formuly 1.

23.02.2017 15:12
debata
zväčšiť Lewis Hamilton v novom monoposte Mercedesu W08. Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Lewis Hamilton Lewis Hamilton v novom monoposte Mercedesu W08.

Vo štvrtok krátko pred poludním ukázal Mercedes v typickom anglickom počasí svetu strieborný šíp s označením W08.

Nemecká stajňa zaútočí na štvrtý jazdecký i konštruktérsky titul v rade s novou dvojicou pretekárov. K Lewisovi Hamiltonovi po odchode šampióna Nica Rosberga pribudol Fín Valterri Bottas z Williamsu.

Tradičné lakovanie tímu zostalo, inžinieri si na rozdiel od novej Force Indie či Williamsu poradili aj s nosovou časťou bez výčnelka.

Monoposty budú mať v blížiacej sa sezóne (začína sa 26. marca v Austrálii) novú, agresívnejšiu konštrukciu. Budú širšie (2 metre), čo platí aj pre pneumatiky. Zadné narástli na 40,5 cm, predné sú o 10 cm užšie. Tento takmer retro prvok pocítil aj úradujúci vicemajster sveta Hamilton.

„Auto je zreteľne širšie a nové pneumatiky na mňa pri jazde pôsobili obrovsky. Napriek zime, vetru a mokrej trati som mal výbornú priľnavosť. Zatiaľ som však auto trochu šetril, keďže nešlo o test, ale filmovací deň,“ vravel Brit pre Autosport.com. „Je to pre mňa veľký deň, čosi výnimočné,“ reagoval Bottas na premiéru v kokpite Mercedesu. „Línie auta vyzerajú čisto, aj keď má viacero detailov najmä v zadnej časti,“ dodal k novým tvarom, ktoré sú aj prísľubom vyššej rýchlosti.

Prezentácia nového Mercedesu W08 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Nový monopost Mercedesu s označením W08.

Najväčší konkurenti Mercedesu odhalia svoje nové modely v najbližších dňoch. V piatok prebehne prezentácia Ferrari, v nedeľu ukáže svoju novú „zbraň“ Red Bull. Predsezónne testy odštartujú v pondelok v Barcelone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Valtteri Bottas #Mercedes W08