Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalifikáciu v Singapure vyhral Rosberg pred Ricciardom

Kvalifikáciu na Veľkú cenu Singapuru vozov formuly 1 vyhral Nico Rosberg z tímu Mercedes a do dvestého podujatia v kariére odštartuje z pole position.

17.09.2016 17:01 , aktualizované: 18:04
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Vedľa neho bude na štarte stáť Austrálčan Daniel Ricciardo z Red Bullu, tretí skončil Rosbergov tímový kolega Brit Lewis Hamilton, vedúci muž seriálu MS.

Rosberg bol najrýchlejší o viac ako pol sekundy a vyhral kvalifikáciu už 29-krát v kariére. Môže zaútočiť na tretie víťazstvo v sezóne za sebou a tiež na prvé miesto v priebežnom hodnotení šampionátu, pretože na Hamiltona má len dvojbodové manko.

„Som nadšený, bolo to určite jedno z mojich najlepších troch kôl v kariére,“ jasal tridsaťjedenročný Rosberg. K radosti mu nahrávajú aj štatistiky: za posledných osem rokov vyhral Grand Prix Singapuru šesťkrát víťaz kvalifikácie. „Vyčaril vskutku zázračné kolo,“ chválil ho legendárny pilot a šéf dozornej rady Mercedesu Niki Lauda.

Na konci štartového roštu bude pilot stajne Ferrari Sebastian Vettel, štvornásobný majster sveta, ktorý mal technické problémy a mechanici ich do konca kvalifikácie nestačili dať do poriadku. Pritom v Singapure vyhral trikrát v posledných štyroch rokoch. Na mestskej trati sa v nedeľu pôjde podvečer pod umelým osvetlením.

Posledný tretí tréning narušil varan, ktorý sa vydal na prehliadku trate a objavil sa pred vozidlom Red Bull Maxa Verstappena. „Ideš tvárou v tvár Godzille,“ zahlásil osemnásťročnému Holanďanovi mechanik do vysielačky. „Máme tu nového kamaráta tretieho tréningu,“ komentoval situáciu Španiel Fernando Alonso z McLarenu.

Jazdci sa čas od času stretnú so zvieratami na trati. Na okruhu v Montreale sa občas objavia svište alebo líšky, v Dillí zase túlavé psy. V Rakúsku na okruh raz zavítal jeleň, v Malajzii sú často k videniu hady a pri premiére formuly v Azerbajdžane sa na trať vydala mačka.

Výsledky kvalifikácie:
1. Rosberg (Nem./Mercedes) 1:42,584, 2. Ricciardo (Austr./Red Bull) +0,531, 3. Hamilton (V. Brit./Mercedes) +0,704, 4. Verstappen (Hol./Red Bull) +0,744, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) +0,956, 6. Sainz (Šp./Toro Rosso) +1,613, 7. Kvjat (Rus./Toro Rosso) +1,885, 8. Hülkenberg (Nem./Force India) +1,895, 9. Alonso (Šp./McLaren) +1,969, 10. Pérez (Mex./Force India) +1,998.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nico Rosberg #Veľká cena Singapuru