Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton útočí v Monze na jubilejný triumf

Osem pretekov do konca sezóny, deväťbodový náskok na čele.

04.09.2016 09:50
Hamilton VC Maďarska Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Úradujúci majster sveta by si tretím triumfom za sebou na slávnej trati v Monze mohol zlepšiť pozíciu v boji o titul.

„Rýchlosť, história, atmosféra. Tento okruh je ikonou z každej stránky. Pohľad z pódia na more fanúšikov je jedným z najsilnejších zážitkov, aké môže športovec zažit,“ povedal Hamilton pre oficiálnu stránku F1. Pre výmenu častí motora štartoval pred týždňom v Belgicku z poslednej pozície, no napokon finišoval tretí. „Tresty mám za sebou, nový motor je pripravený. Verím, že môžem zopakovať úspechy z predchádzajúcich ročníkov,“ dodal.

Minulú nedeľu sa po viac ako dvoch mesiacoch tešil z víťazstva jeho tímový kolega Nico Rosberg. V tejto sezóne je pomer prvenstiev pilotov Mercedesu vyrovnaný – 6:6. „Každé preteky beriem ako finále a platí to aj o Monze. Užívam si súboj o majstrovský titul,“ podotkol Rosberg.

Pozornosť temperamentých talianskych fanúšikov sa cez víkend upriami aj na Maxa Verstappena. Osemnásťročný pretekár Red Bullu predviedol agresívnu jazdu, na ktorú doplatili piloti Ferrari Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel. Je pravdepodobné, že priaznivci domácej stajne sa k incidentu vrátia a dajú najavo svoj hnev na holandského mladíka.

Nedeľňajšie preteky (štart o 14.00 SELČ, priamy prenos Sport2) by malo sprevádzať slnečné počasie s teplotami okolo 30 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 232 bodov, 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 223, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 151, 4. Vettel (Nem./Ferrari) 128, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 124, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 115.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 455 bodov, 2. Red Bull 274, 3. Ferrari 252, 4. Force India 103, 5. Williams 101.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Monza #F1 2016