Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ricciardo si na mieste svojho prvého triumfu verí. Pôjde naplno

Pred dvoma týždňami na legendárnom monackom okruhu všetko nasvedčovalo tomu, že víkend bude patriť jemu.

12.06.2016 08:00
Monaco F1 GP Auto Racing Foto: ,
Lewis Hamilton pred svojim súperom Danielom Ricciardom.
debata

Vyhral kvalifikáciu, s prehľadom viedol v pretekoch, až kým neprišlo zlyhanie jeho mechanikov. Tí mu nepripravili nové pneumatiky a po zdĺhavej boxovej zastávke prišiel o víťazstvo. Na Veľkej cene Kanady sa pretekár Red Bullu Daniel Ricciardo neuspokojí s druhým miestom. Mieri na špecifické miesto – v roku 2014 vyhral v Montreale svoje prvé preteky vo formule 1.

„Bolo by skvelé zopakovať taký úspech. Odzačiatku pôjdem naplno a nikomu nič nedarujem. Potrebujem však aj pomoc tímu. Musíme sa ubezpečiť, aby sa podobné situácie ako v Monaku nestávali,“ povedal pred siedmou zastávkou šampionátu Ricciardo Austrálčanovi by mal v ceste za víťazstvom pomôcť aj nový motor od Renaultu.

Triumf v Monaku mu vyfúkol úradujúci majster sveta Lewis Hamilton. Pretekár Mercedesu sa tešil z prvenstva po vyše siedmich mesiacoch. Aj ten má na okruh GIllesa Villeneuva pekné spomienky spojené s premiérovým triumfom. Podarilo sa mu to o sedem rokov skôr ako Ricciardovi a odvtedy vyhral ešte trikrát vrátane vlaňajška. „Montreal patrí medzi trate, na ktorých som rýchly, ale neopieram sa o štatistiky. Cítime, že nám súperi dýchajú na chrbát a do kariet nám nemusí zahrať ani počasie,“ uviedol Hamilton. Po víťazstve v Monaku stiahol rozdiel na vedúceho jazdca Nica Rosberga na 24 bodov.

Nedeľňajšie preteky odštartujú od 20.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Meteorológovia predpovedajú teploty okolo 24 stupňov Celzia s 20-percentou možnosťou dažďa.

Poradie MS

Jazdci: 1. Nico Rosberg (Nem./Mercedes) 106 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 82, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 66, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 61, 5. Vettel (Nem./Ferrari) 60, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 38. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 188 bodov, 2. Ferrari 121, 3. Red Bull 112, 4. Williams 66, 5. Force India 37.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #F1 #Daniel Ricciardo