Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ricciardo si na mieste svojho prvého triumfu verí. Pôjde naplno

Pred dvoma týždňami na legendárnom monackom okruhu všetko nasvedčovalo tomu, že víkend bude patriť jemu.

12.06.2016 08:00
Monaco F1 GP Auto Racing Foto: ,
Lewis Hamilton pred svojim súperom Danielom Ricciardom.
debata

Vyhral kvalifikáciu, s prehľadom viedol v pretekoch, až kým neprišlo zlyhanie jeho mechanikov. Tí mu nepripravili nové pneumatiky a po zdĺhavej boxovej zastávke prišiel o víťazstvo. Na Veľkej cene Kanady sa pretekár Red Bullu Daniel Ricciardo neuspokojí s druhým miestom. Mieri na špecifické miesto – v roku 2014 vyhral v Montreale svoje prvé preteky vo formule 1.

„Bolo by skvelé zopakovať taký úspech. Odzačiatku pôjdem naplno a nikomu nič nedarujem. Potrebujem však aj pomoc tímu. Musíme sa ubezpečiť, aby sa podobné situácie ako v Monaku nestávali,“ povedal pred siedmou zastávkou šampionátu Ricciardo Austrálčanovi by mal v ceste za víťazstvom pomôcť aj nový motor od Renaultu.

Triumf v Monaku mu vyfúkol úradujúci majster sveta Lewis Hamilton. Pretekár Mercedesu sa tešil z prvenstva po vyše siedmich mesiacoch. Aj ten má na okruh GIllesa Villeneuva pekné spomienky spojené s premiérovým triumfom. Podarilo sa mu to o sedem rokov skôr ako Ricciardovi a odvtedy vyhral ešte trikrát vrátane vlaňajška. „Montreal patrí medzi trate, na ktorých som rýchly, ale neopieram sa o štatistiky. Cítime, že nám súperi dýchajú na chrbát a do kariet nám nemusí zahrať ani počasie,“ uviedol Hamilton. Po víťazstve v Monaku stiahol rozdiel na vedúceho jazdca Nica Rosberga na 24 bodov.

Nedeľňajšie preteky odštartujú od 20.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Meteorológovia predpovedajú teploty okolo 24 stupňov Celzia s 20-percentou možnosťou dažďa.

Poradie MS

Jazdci: 1. Nico Rosberg (Nem./Mercedes) 106 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 82, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 66, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 61, 5. Vettel (Nem./Ferrari) 60, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 38. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 188 bodov, 2. Ferrari 121, 3. Red Bull 112, 4. Williams 66, 5. Force India 37.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #F1 #Daniel Ricciardo