Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton túži aj po víťaznom sombrere

Pred tromi týždňami si v Soči na hlavu nasadil víťaznú ušianku, minulý týždeň v Austine víťazný kovbojský klobúk a v nedeľu túži po víťaznom sombrere.

31.10.2015 10:00
VC Brazílie, Nico Rosberg, Lewis Hamilton Foto: ,
Nico Rosberg pred svojím oddielovým kolegom Lewisom Hamiltonom.
debata

Lewis Hamilton sa aj po zisku svojho tretieho majstrovského titulu chce udržať na víťaznej vlne. Jedenásty triumf v tejto sezóne by rád dosiahol na víkendovej Veľkej cene Mexika (štart o 20.00 v priamom prenose na stanici Sport2HD), ktorá sa do kalendára MS automobilov F1 vrátila po dlhých 23 rokoch.

„Po majstrovských oslavách som ešte viac nabudený na Mexiko. Pre väčšinu z nás to bude nová skúsenosť. Formula 1 zavítala počas mojej kariéry do Južnej Ameriky do Brazílie a atmosféra bola neuveriteľná. V Austine každý rok vídame tisícky mexických fanúšikov, teším sa na nich,“ uviedol Brit na oficiálnej stránke svojho tímu Mercedes.

„V záverečných troch veľkých cenách môžem útočiť bez potreby niečo dokazovať, chcem sa teda definitívne zapísať do histórie ako prvý víťaz Veľkej ceny Mexika v modernej ére.“

Keďže o oboch tituloch je už rozhodnuté, najväčšiu pozornosť bude na Okruhu bratov Rodríguezovcov pútať súboj o 2. miesto medzi Sebastianom Vettelon (Ferrari) a Nicom Rosbergom (Mercedes), ktorý na svojho nemeckého krajana stráca štyri body.

„Mám tri podujatia na to, aby som zabojoval a ukončil sezónu na vysokej úrovni. Prvá šanca prichádza v Mexiku, milujem objavovanie nových miest. V roku 1986 si tu zajazdil môj otec, možno mi dá nejaké rady. Okruh je však v súčasnosti už iný a to isté platí aj o monopostoch,“ povedal Rosberg.

Vypredané tribúny budú zvedavé aj na domáceho Sergia Peréza, ktorého v predchádzajúcich rokoch pravidelne v tisícoch povzbudzovali na Veľkej cene USA. „O tom, že budem môcť jazdiť na domácej veľkej cene, sa mi nikdy ani nesnívalo,“ prezradil pilot tímu Force India.

Jazdcov počas víkendu čakajú špeciálne podmienky. Okruh sa totiž nachádza v nadmorskej výške 2200 m, kde je vzduch redčí, čo môže spôsobiť problémy s chladením i znížiť aerodynamickú efektivitu monopostov. Na cieľovej rovinke však môžu pretekári dosiahnuť maximálnu rýchlosť okolo 330 km/h.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 327, 2. Vettel (Nem./Ferrari) 251, 3. Rosberg (Nem./Mercedes) 247, 4. Raikkönen (Fín./Ferrari) 123, 5. Bottas (Fín./Williams) 111, 6. Massa (Braz./Williams) 109. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 574, 2. Ferrari 374, 3. Williams 220, 4. Red Bull 150, 5. Force India 102, 6. Lotus 70.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Nico Rosberg