Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton môže vyrovnať Sennu, tlak však necíti

Najdlhšie preteky v sezóne, mestský okruh a najväčší počet zákrut. K tomu neznesiteľné teplo, vlhko, tento rok aj nepríjemný smog a to všetko v noci. Na pretekárov MS automobilov F1 čaká tento víkend najťažšie podujatie v roku.

19.09.2015 07:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Veľká cena Singapuru, trinásty diel seriálu, môže opäť naznačiť, či záver sezóny bude ešte dramatický, alebo sa bude niesť v znamení suverenity lídra šampionátu Lewisa Hamiltona. Brit si po víťazstvách v predchádzajúcich dvoch veľkých cenách a najmä zaváhaniach jeho tímového parťáka z Mercedesu Nica Rosberga vytvoril na čele MS už 53-bodový náskok.

Navyše, v prípade nedeľňajšieho triumfu (štart pretekov o 14.00 SELČ v priamom prenose na stanici Sport2HD) by sa v historických tabuľkách počtom víťazstiev dotiahol na Ayrtona Sennu i štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela.

„Ako chlapec som Sennu sledoval a bola by to česť sa mu vyrovnať. Teraz ma od toho delí len jedno víťazstvo, ale dúfam, že ich pridám ešte viac. Nesmieme však zabudnúť, že keby nezahynul, mal by tých víťazstiev oveľa viac,“ uviedol Hamilton na adresu legendárneho Brazílčana.

Hoci tento míľnik môže dosiahnuť vo svojich 161. pretekoch (toľko ich odjazdil aj Senna), neprikladá tomu veľkú váhu. „Bojujem hlavne o titul. Necítim žiadny zvláštny tlak, ale keď sa to podarí teraz alebo iný víkend, bude to veľmi emotívne,“ podotkol pre server autosport.com.

Hamilton vyhral v Singapure už dva razy (vlani a v roku 2009), vždy z prvého miesta na štarte. „Je vidieť, že kvalifikácia je tu veľmi dôležitá. Nebude jednoduché pridať tretie víťazstvo, ale momentálne sa mi darí, takže budem bojovať o hetrik,“ dodal.

Cestu za ôsmym triumfom v sezóne sa mu pokúsi skomplikovať najmä Rosberg, ktorý má jednu z posledných šancí, ako boj o titul ešte zdramatizovať. „Viem, že som dosť rýchly na to, aby som tu mohol vyhrať. Dúfam v bezproblémový víkend, aby som mal príležitosť tú striebornú beštiu pustiť z reťaze,“ uviedol Nemec, ktorý vraj za súčasnej situácie už nemá čo stratiť.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 252 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 199, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 178, 4. Massa (Braz./Williams) 97, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 92, 6. Bottas (Fín./Williams) 91. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 451, 2. Ferrari 270, 3. Williams 188, 4. Red Bull 113, 5. Force India 63, 6. Lotus 50.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Singapúru