Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reakcie na smrť Bianchiho: Šport, ktorý milujeme, dokáže byť krutý

Jules Bianchi je prvým pretekárom, ktorý podľahol následkom nehody pri pretekoch formuly 1 od roku 1994, kedy zahynul trojnásobný majster sveta Brazílčan Ayrton Senna pri Veľkej cene San Marina. Osobnosti motorizmu spomínajú na sociálnych sieťach na mladého jazdca Marussie a vyjadrujú rodine spolupatričnosť.

18.07.2015 13:23
Jules Bianchi, jazdci F1 Foto: ,
Október 2014: jazdci formuly 1 pred Veľkou cenou Ruska spoločne vyjadrili podporu Julesovi Bianchimu. Francúzsky pretekár utrpel pár dní predtým v Japonsku fatálne zranenia.
debata

„Slová nedokážu opísať obrovský smútok v našom tíme, keď sme zistili, že sme Julesa stratili. V našich životoch zanechal nezmazateľnú stopu a bude navždy súčasťou všetkého, čo sme dosiahli a o čo sa budeme usilovať,“ uviedol šéf tímu Manor-Marussia John Booth.

Hold mu vzdali aj bývalí kolegovia z F1. „Stratili sme jedného z najlepších chlapcov a pilotov, akého som kedy stretol. Budeš mi hrozne chýbať, kamarát,“ uviedol francúzsky pilot Lotusu Romain Grosjean.

„Nikdy na teba a spoločné skvelé časy nezabudnem,“ napísal austrálsky pilot Red Bullu Daniel Ricciardo. V podobnom duchu sa s Bianchim lúčili aj majster sveta z roku 2009 Jenson Button či jazdec Williamsu Valtteri Bottas.

Osobnú spomienku pridal aj niekdajší štvornásobný majster sveta F1 Alain Prost. „Bol to rozhodne jeden z pilotov, ktorí mali veľkú šancu dotiahnuť to do špičkovej stajne. Bol to bojovník, mal som tú česť ho spoznať, párkrát sme si vyšli na bicykli a videl som, aký súťaživý vie byť,“ povedal šesťdesiatročný Francúz. „Myslím, že ho tá jediná chyba stála až príliš,“ dodal.

Bývalý jazdec F1 a synovec Ayrtona Sennu Bruno vyjadril rovnako ako mnoho ďalších sústrasť Bianchiho rodine. „V myšlienkach som s rodinou Julesa Bianchiho. Dúfam, že lekcia, ktorú sme dostali, zabráni ďalším tragédiám,“ uviedol. „Úprimnú sústrasť rodine k veľmi smutnému koncu mladého nádejného života. Modlím sa za vás,“ odkázal majster sveta F1 z roku 1978 Mario Andretti.

„Odpočívaj v pokoji, Jules Bianchi. Tento šport, ktorý milujeme, dokáže byť veľmi krutý,“ uviedol trojnásobný víťaz slávnych pretekov 500 míľ Indianapolis Dario Franchitti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jules Bianchi #nehoda Julesa Bianchiho