Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacher robí pokroky, tvrdí jeho manažérka

Na zdravotnom stave niekdajšieho sedemnásobného šampióna majstrovstiev sveta formuly 1 Michaela Schumachera badať pokroky. Tie sú však priamo úmerné ťažkému poraneniu hlavy a celkovo zložitej situácii, v ktorej sa 46-ročný Nemec nachádza.

22.05.2015 22:44
Sabine Kehmová Foto: ,
Sabine Kehmová, manažérka Michaela Schumachera.
debata

„Som rada, že môžem hovoriť o pokroku. Treba to však chápať s ohľadom na vážnosť celkových poranení, ktoré utrpel. Naďalej bojujeme spoločne,“ povedala Sabine Kehmová, ktorá je Schumacherovou manažérkou a zároveň hovorkyňou jeho rodiny od osudnej nehody na lyžovačke v Méribeli 29. decembra 2013.

Aktuálna informácia Kehmovej je vôbec prvou zmienkou o Michaelovi Schumacherovi za ostatný polrok, keď sa už nachádza v domácom liečení pri Ženevskom jazere. Medzitým prenikla na verejnosť iba správa o tom, že Michaelova manželka Corinna predala súkromnú stíhačku, ktorú rodina vlastnila. The Mirror tvrdí, že sa tak stalo s ohľadom na to, že Michael sa už nikdy nevráti do pôvodnej kondície, ktorá by mu umožnila pilotovať lietadlo.

Schumacher je jedným z najväčších športových fenoménov modernej doby. V rokoch 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 a 2004 získal titul majstra sveta v efjednotke a štatisticky je najúspešnejším pilotom histórie tohto prestížneho motoristického seriálu.

V rokoch 2002 a 2004 sa stal najlepším športovcom na svete a získal aj cenu pre Nemeckého športovca 20. storočia. Na sklonku roka 2009 ohlásil návrat do pretekárskeho kokpitu, ale na niekdajšie výslnie sa už nedostal. V roku 2012 definitívne uzavrel kariéru v F1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher