Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

F1 mieri do Európy. Hamilton za víťazným hetrikom

V tejto sezóne je nezastaviteľný. V doterajších štyroch pretekoch sa tešil z troch víťazstiev (vyhral ostatné dve podujatia), raz bol druhý a nik iný neštartoval z pole position. Bude Lewis Hamilton pokračovať vo svojej dominancii aj na európskom kontinente?

10.05.2015 09:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Cez víkend sa zraky fanúšikov motorizmu budú upierať na okruh Catalunya pri Barcelone. Po trojtýždňovej prestávke pokračuje seriál MS automobilov F1 Veľkou cenou Španielska.

"Trať dokonale poznáme najmä vďaka predsezónnym testom. Vlani som tu prvýkrát triumfoval a tento pocit by som si rád zopakoval,“ povedal pre oficiálnu stránku šampionátu Hamilton. Počas voľných dní stihol niekoľko aktivít. Na sociálnych sieťach uverejňoval fotografie zo svojich ciest. Okrem niekoľkých európskych destinácií využil svoje súkromné lietadlo aj na návštevu boxerského súboja Mayweather vs. Pacquiao v Las Vegas.

Jeho tímový kolega z Mercedesu a zároveň najväčší súper Nico Rosberg mal pokojnejší program – v Monaku si užíval spoločnosť tehotnej manželky Vivien. "Všetci v továrni pracovali naplno, budeme mať pripravený skvelý balík. Musíme byť v strehu, pretože aj ostatné tímy pracovali na zlepšeniach. Uvidíme, ako sa to prejaví na trati,“ povedal pre Autosport.com Rosberg, ktorý v priebežnom hodnotení zaostáva za Hamiltonom o 27 bodov.

Vo včerajších tréningoch ukázali svoju silu jazdci Ferrari, ktorí sa svojimi časmi priblížili k pilotom Mercedesu. Sebastian Vettel prerušil nadvládu nemeckého tímu v druhom podujatí v Malajzii.

Špecifickú príchuť bude mať víkendová veľká cena pre Fernanda Alonsa. V predsezónnych testoch mal v Catalunyi vážnu nehodu, pre ktorú vynechal úvodné podujatie v Austrálii. Domáci miláčik tribún s veľkou pravdepodobnosťou na trápiacom sa McLarene do boja o čelo neprehovorí, no napriek tomu sa na preteky teší.

Neďeľňajšie preteky odštartujú o 14.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Meteorológovia predpovedajú slnečné počasie s teplotami okolo 25 °C.

Poradie MS, jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 93 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 66, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 65, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 42, 5. Massa (Braz./Williams) 34, 6. Bottas (Fín./Williams) 30. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 159, 2. Ferrari 107, 3. Williams 64, 4. Red Bull 22, 5. Sauber 19, 6. Lotus 12.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Fernando Alonso #VC Španielska