Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalifikačná nadvláda pokračuje. Hamilton nenašiel premožiteľa ani v Číne

Sobotňajšiu kvalifikáciu na Veľkú cenu Číny, tretie podujatie majstrovstiev sveta formuly 1, podľa predpokladov vyhral Brit Lewis Hamilton.

11.04.2015 10:27 , aktualizované: 20:23
debata
Lewis Hamilton. Foto: SITA/AP, Toru Takahashi
Lewis Hamilton Lewis Hamilton.

Spoločne s prvým pilotom Mercedesu a obhajcom titulu majstra sveta bude v nedeľu štartovať z prvého radu jeho tímový kolega Nemec Nico Rosberg. Na treťom mieste skončil ďalší nemecký pretekár Sebastian Vettel na ferrari a pilot zoskupenia Williams Mercedes Felipe Massa z Brazílie sa do hlavných pretekov kvalifikoval zo štvrtého miesta. Piaty bol Fín Valtteri Bottas a šiesty jeho skúsenejší krajan Kimi Räikkönen.

„Čakajú nás ťažké preteky. Nico je rýchly a rovnako tak Ferrari. Nič nie je isté,“ povedal Hamilton, ktorý vyhral kvalifikáciu v Šanghaji tretíkrát za sebou a bude útočiť na obhajobu minuloročného prvenstva. „Po prehre v Sepangu sme niečo zmenili a veľa vecí analyzovali,“ povedal s tým, že má teraz z auta oveľa lepší pocit ako pred dvoma týždňami v Malajzii. „Tunajší okruh mi skrátka sedí,“ dodal.

Rosberg v záverečnom kvalifikačnom kole na Hamiltona zaútočil, tiež zajazdil čas pod minútu a 36 sekúnd, ale predstihnúť tímového kolegu opäť nedokázal. „Taký tesný rozdiel už je vážne k hnevu. Tak to ale je, na preteky si však verím. Myslím, že by to mohlo vyjsť,“ povedal nemecký pilot, ktorý zatiaľ na prvé víťazstvo v sezóne čaká.

Vettel, ktorý v Malajzii predstihol mercedesy vďaka výbornej tímovej taktike, bol s tretím miestom spokojný. „Tretie miesto pre nás dnes bolo maximum, obaja (piloti mercedesu) to mali pod kontrolou. Síce som si myslel, že to bude tesnejšie, ale snáď sa bližšie dostanem v pretekoch,“ uviedol štvornásobný majster sveta.

Kvalifikácia sa vôbec nevydarila tímu McLaren, obaja jeho jazdci vypadli už v prvej z troch častí. Jenson Button obsadil sedemnáste miesto, Fernando Alonso bol osemnásty a zdolal len oboch pilotov Marussie.

Veľká cena Číny má začiatok v nedeľu o 8.00 SELČ a možete ju sledovať naživo na Sport2HD.

Výsledky – kvalifikácia VC Číny:

1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:35,782 min, 2. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes +0,042 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,905, 4. Felipe Massa (Braz.) Williams Mercedes +1,172, 5. Valtteri Bottas (Fín.) Williams Mercedes +1,361, 6. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +1,450

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #kvalifikácia #Veľká cena Číny