Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes našiel priestor na zlepšenie, v Číne chce dominovať

Išlo len o náhodu, alebo sa musia obávať, že ich dominancia nebude taká ako vlani? Tím Mercedes sa chce po nečakanej prehre pred dvoma týždňami v Malajzii opäť vrátiť na víťaznú vlnu.

11.04.2015 08:00
Veľká cena Číny, cieľ Foto: ,
Cieľová rovinka Veľkej ceny Číny. Pred rokom sa tu tešil z víťazstva Lewis Hamilton.
debata

„Našli sme priestor na zlepšenie,“ uviedol Paddy Lowe, technický riaditeľ nemeckej stajne, pred zajtrajšou Veľkou cenou Číny (štart o 8.00 SELČ), tretím podujatím MS automobilov F1. Mercedes prišiel do Šanghaja s vylepšenou aerodynamikou, ktorú sa rozhodol zmeniť po dôkladnej analýze pretekov v Kuala Lumpure. Lewisa Hamiltona s Nicom Rosbergom vtedy zdolal Sebastian Vettel na ferrari a na Brita a Nemca zostalo „len“ druhé, resp. tretie miesto.

„Boli to pre formulu 1 dobré preteky a dobrý výsledok, ale pre náš tím to bola skôr facka hneď zrána,“ vyhlásil pre server formula1.com šéf Mercedesu Toto Wolff. „Naši súperi sa nám približujú, musíme teda tvrdo pracovať, aby sme im zasa odskočili. Ak chceme opäť získať oba tituly, nesmieme sa podobných chýb dopúšťať často,“ poznamenal na margo výsledkov z Malajzie.

Návratu na najvyššiu priečku verí aj obhajca titulu. „Okruh v Šanghaji je iný ako v Austrálii alebo Malajzii, sedí môjmu štýlu a darí sa mi na ňom,“ prezradil Hamilton.

Aj Vettel vie, že zdolávať mercedesy nemusí byť v tejto sezóne pre tím Ferrari pravidlo. Preto zostáva pri zemi. „Musíme si uvedomiť, že stajňa Mercedes je vo veľmi, ale veľmi silnej pozícii. Našou úlohou je stabilizovať výkonnosť, zlepšovať autá a pokúsiť sa bojovať o víťazstvo,“ naznačil.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 43 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 40, 3. Rosberg (Nem./Mercedes) 33, 4. Massa (Braz./Williams) 20, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 12.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 76, 2. Ferrari 52, 3. Williams 30, 4. Sauber 14, 5. Toro Rosso 12, 6. Red Bull 11.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #formula 1 #Veľká cena Číny #Ferarri