Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny rok 1995. Alonso si nehodu pamätá

Španielsky jazdec McLarenu Fernando Alonso objasnil na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Malajzie formuly 1 okolnosti svojej nehody z barcelonských testov z 22. februára a vyjadril nulové obavy či pochybnosti ohľadom svojho návratu do kokpitu monopostu MP4-30.

26.03.2015 12:50
Fernando Alonso Foto: ,
Fernando Alonso.
debata

Tridsaťtriročný dvojnásobný majster sveta poprel tvrdenia, že sa krátko po incidente prebudil v dojme, že je rok 1995. Jeho kolíziu vraj nespôsobila jazdecká chyba ani prudký a nepredvídateľný vietor, ale zaseknutie volantu.

„Ani hurikán by v takej rýchlosti nepohol autom. V monoposte formuly 1 potrebujete vynaložiť nejaké to úsilie, aby ste otočili volantom. Nezobudil som sa v roku 1995, nerozprával som po taliansky a nediali sa všetky tie ostatné veci, ktoré sa popísali v médiách. Pamätám si nehodu a všetko ostatné v ten deň. Po náraze som vypol rádio a batérie, takže som bol úplne pri vedomí. Nepamätám si jedine asi štyri hodiny počas pobytu v nemocnici, ale to bolo spôsobené liekmi, ktoré mi podali ešte pri prevoze helikoptérou,“ povedal bývalý jazdec Renaultu či Ferrari.

Alonso na okruhu Catalunya pri Barcelone tvrdo narazil bokom monopostu do múru v zákrute číslo tri. Po incidente strávil tri dni v nemocnici, definitívnu zelenú na návrat do súťažného diania dostal vo štvrtok ráno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso