Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel uvažoval o odchode z F1. Stratenú vášeň hľadal v motokárach

Štvornásobný majster sveta formuly 1 Sebastian Vettel zvažoval v minulej sezóne, v ktorej sa mu po zmene pravidiel vôbec nedarilo, koniec kariéry. Prezradil to šéf jeho bývalého tímu Red Bull Christian Horner.

28.01.2015 14:21
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata

„Vôbec si to s novými motormi neužíval, nepáčil sa mu pocit z nového systému, z pohonnej jednotky, z bŕzd, nedostatok prítlaku. Bolo jasné, že nie je šťastný,“ povedal Horner britským novinárom pred prvými oficiálnymi testami pred novou sezónou v španielskom Jereze.

Vettelovi neprispelo k pohode ani to, že zatiaľ čo on sám sa trápil, jeho tímový kolega Daniel Ricciardo vyhral tri Veľké ceny. „Bolo obdobie, kedy premýšľal, či chce skončiť alebo nie, či si to ešte niekedy bude užívať ako predtým a či v kolotoči chce pokračovať,“ prezradil Horner.

V polovici sezóny sa preto Vettel rozhodol vrátiť ku koreňom a v letnej pauze jazdil na motokárach. „Pátral po tom, prečo sa stal pilotom Grand Prix, a chcel v sebe znovu objaviť vášeň k motorizmu,“ do­dal.

Vettel, ktorý v štyroch sezónach predtým formulu dominoval a v roku 2013 dokázal vyhrať deväť Grand Prix za sebou (celkovo 13), vyšiel vlani v seriáli naprázdno. Nový impulz sa pokúsil získať odchodom z Red Bullu do Ferrari, ktoré tiež v sezóne nevyhralo ani jedny preteky, čo sa talianskej stajni stalo prvýkrát od roku 1993.

Pre Hornera je po rokoch ťažké zvyknúť si vídať Vettela v konkurenčnej červenej kombinéze. Uznáva však, že to pre Nemca bolo správne rozhodnutie. „Jeho detským hrdinom bol Michael (Schumacher) a Ferrari ho samozrejme lákalo. Pre každého jazdca je tá značka, história a mystika nesmierne pôsobivá,“ povedal Horner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Sebastian Vettel #Red Bull Racing