Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacher robí zázraky. Čoskoro vraj bude môcť viesť normálny život

Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher, ktorý koncom minulého roka utrpel po páde na lyžiach vážne zranenie hlavy, by vraj mohol čoskoro znovu viesť normálny život.

07.10.2014 14:18
Michael Schumacher Foto:
Michael Schumacher.
debata

Vyhlásil to jeho priateľ Jean Todt, bývalý šéf stajne Ferrari, ktorý v minulom týždni navštívil štyridsaťpäťročnú nemeckú legendu v Schumacherovom dome pri Ženevskom jazere.

„Bojuje, jeho stav sa zlepšuje, čo je veľmi dôležité. Rovnako ako fakt, že môže byť doma so svojou rodinou,“ povedal Todt televíznej stanici RTL. „Dá sa predpokladať, že už čoskoro bude môcť viesť relatívne normálny život. Formulu 1 už ale asi nikdy riadiť nebude,“ uviedol súčasný šéf Medzinárodnej automobilovej federácie, ktorý počas pôsobenia vo Ferrari slávil so Schumacherom päťkrát majstrovský titul.

Víťaz rekordných 91 Veľkých cien bol pred mesiacom prepustený z univerzitnej kliniky v Lausanne do domáceho ošetrovania. Po páde na zjazdovke v Meribel podstúpil dve operácie mozgu a bol dlho udržiavaný v umelom spánku, z ktorého ho lekári prebúdzali viac ako päť mesiacov. O jeho zdravotnom stave nie sú žiadne oficiálne informácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Jean Todt