Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stav zraneného Bianchiho je podľa FIA kritický, ale stabilný

Stav ťažko zraneného pilota formuly 1 Julesa Bianchiho je kritický, ale stabilný. V prvom oficiálnom vyhlásení od prijatia mladého Francúza do nemocnice po nehode vo Veľkej cene Japonska to oznámila Medzinárodná automobilová federácia (FIA).

06.10.2014 10:03 , aktualizované: 20:36
Jules Bianchi Foto: ,
Jules Bianchi.
debata

Žiadne ďalšie informácie tlačový hovorca Matteo Bonciani nezverejnil, takže nie je jasné, či je Francúz napojený na prístroje, alebo nie. Bianchi sa podrobil operácii ihneď po nehode v nedeľňajších pretekoch v Suzuke, napriek špekuláciám niektorých médií vraj ale ďalší zákrok zatiaľ nebol nutný.

Nehoda Julesa Bianchiho.

Predstavitelia nemocnice Mie v Jokkaiči doteraz situáciu nekomentovali a rešpektujú želanie rodiny o súkromie. Za Bianchim sa do Japonska okamžite vydali rodičia a prileteli v pondelok podvečer japonského času. Jazdcova stajňa Marussia vo vyhlásení oznámila, že s rodinnými príslušníkmi zostanú na klinike aj zástupcovia tímu a tiež predstavitelia stajne Ferrari, v ktorej jazdeckej akadémii Bianchi dorástol do formuly 1.

Bianchiho rodina už jednu tragédiu v súvislosti s motoristickým športom prežila, pretože v roku 1969 zahynul pri testovaní vozidla Alfa Romeo na trati v Le Mans Julesov prastrýko Lucien Bianchi, ktorý tam rok predtým vyhral slávne prestížne podujatie. Jules Bianchi je vnuk Maura Bianchiho, trojnásobného majstra sveta v pretekoch cestovných vozidiel.

Bianchi Veľkú cenu Japonska nedokončil ani v minulom roku, pretože tam po zrážke s Giedom van der Gardem nabúral do steny prakticky v rovnakom mieste ako tento rok. Tá istá zákruta bola dejiskom vážnej nehody aj pred dvadsiatimi rokmi, v roku 1994 nabúral najprv Talian Gianni Morbidelli a ako maršali stihli odpratať jeho vozidlo, narazil do nich Brit Martin Brundle. Dvaja komisári vtedy vyviazli so zraneniami.

Dvadsaťpäťročný Bianchi havaroval v Suzuke v daždivom závere pretekov. Po šmyku vyletel z trate a miesto do bariéry z pneumatík narazil ľavým bokom do žeriavu, ktorý na mieste odpratával vrak iného vozidla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Japonska #Jules Bianchi