Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Vettel po sezóne opustí Red Bull. Nahradí Alonsa vo Ferrari

Štvornásobný majster sveta formuly 1 Sebastian Vettel po skončení tohtoročnej sezóny odíde zo stajne Red Bull Racing.

04.10.2014 07:21 , aktualizované: 09:06
vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata

Oznámila to v sobotu stajňa, v ktorej dvadsaťsedemročný nemecký pilot pôsobí od roku 2009. Podľa šéfa Red Bullu Christiana Hornera bude Vettel zrejme jazdiť za Ferrari.

„Sebastian Vettel nám povedal, že na konci sezóny 2014 Red Bull opustí,“ uviedla stajňa Red Bull. Dodala, že Vettela nahradí dvadsaťročný ruský pretekár Daniil Kvjat z tímu Toro Rosso.

„Po pätnástich rokoch príjemnej a úspešnej spolupráce s Red Bullom som sa rozhodol opustiť koncom tohto roka tento tím. Samozrejme, je to veľký krok a bolo to náročné rozhodovanie,“ uviedol Vettel na svojom osobnom webe.

Kým Vettel zatiaľ nechce hovoriť o svojej budúcnosti a informovať o nej bude veľmi skoro, Horner nemá pochybnosti o tom, kam Nemec mieri. „Od 1. januára bude jazdcom Ferrari. Toto zoskupenie mu dalo veľmi atraktívnu ponuku,“ priznal Horner.

Vo Ferrari majú zmluvy Fernando Alonso a Kimi Räikkönen aj na budúcu sezónu. Predpokladá sa však, že Španiel rokuje s tímom o odchode. Dvojnásobný majster sveta z rokov 2005 a 2006 by sa po aktuálnej sezóne mal pripojiť k svojej niekdajšej stajni McLaren, ktorej bude od nového ročníka dodávať pohonné jednotky japonská automobilka Honda. Alonso údajne už nehodlá pri „červených“ čakať na ďalšiu šancu na zisk tretieho titulu svetového šampióna.

Tento rok to vo Ferrari škrípe, po zmene technických pravidiel patrí talianskemu tradičnému tímu v Pohári konštruktérov až štvrté miesto. Tím prechádza aj zmenami na najvyšších pozíciách, nedávno odstúpil z funkcie prezidenta Luca di Montezemolo. V zoskupení z Maranella je Španiel od roku 2010, no dosiahol len tri celkové strieborné pozície (2010, 2012, 2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Sebastian Vettel #Red Bull Racing