Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton chce v Maďarsku prekonať Schumachera

Sedem štartov, štyri víťazstvá a k tomu štyri prvenstvá v kvalifikácii. Lewisovi Hamiltonovi Hungaroring jednoducho sedí.

27.07.2014 08:34
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Na žiadnom inom okruhu sa totiž britský jazdec tímu Mercedes nemôže pochváliť takouto skvelou bilanciou, akú má v dejisku víkendového jedenásteho pokračovania MS automobilov F1.

Navyše, Hamilton vyhral Veľkú cenu Maďarska v predchádzajúcich dvoch rokoch a ak zvíťazí aj v nedeľu (štart o 14.00), stane sa najúspešnejším jazdcom v 29-ročnej histórii okruhu (štyri razy tu vyhral aj Michael Schumacher). „Preteky v Maďarsku boli pre mňa vždy špeciálne. Nič tajné však za tým nie je. Hungaroring je okruh, ktorý vyhovuje agresívnym pilotom, ako som ja. Možno mi sedí viac než ostatným,“ citoval server formula1.com Hamiltona, ktorého strata na lídra MS Nica Rosberga po minulotýždňových pretekoch na Hockenheimringu narástla na 14 bodov.

Tým má Brit o motiváciu postarané. Na štvortýždňovú letnú prestávku, ktoráú šampionát po nedeľňajších pretekoch čaká, by sa rád naladil dobrým výsledkom, ktorý by v konečnom dôsledku ešte viac zdramatizoval boj o titul. „Urobím všetko, aby som sa dostal na rovnakú úroveň ako Nico. Bude to veľká bitka, ale tak to mám rád,“ doplnil majster sveta z roku 2008.

Naopak, Rosberg, posmelený triumfom na domácej Veľkej cene Nemecka, by rád svoj náskok pred odchodom na dovolenku ešte viac zveľadil. Verí, že jeho mercedes bude fungovať rovnako dobre, ako pred týždňom. „Bude to zábavný víkend v rôznych aspektoch. Budapešť je fakt pekné mesto, často ma sem chodia podporiť priatelia a užívajú si prostredie. V nedeľu po pretekoch mávame veľkú párty, pretože potom nasleduje dlhá pauza. Dúfam, že pred tým dokážeme potešiť ľudí z továrne a fanúšikov,“ naznačil.

Na podporu fínskych priaznivcov sa spolieha aj Valtteri Bottas. Jazdec tímu Williams skončil v predchádzajúcich troch podujatiach vždy na stupni víťazov (tretí a dva razy druhý) a v dobrých výkonoch chce pokračovať. „Vieme však, že Hungaroring našim autám príliš nevyhovuje, ale máme pripravených zopár vylepšení. Do Maďarska chodí veľa fínskych fanúšikov, takže to bude akoby domáca veľká cena. Dúfam, že ich poteším dobrým výsledkom,“ vyhlásil pre williamsf1.com.

Poradie MS – jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 190 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 176, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) 106, 4. Alonso (Šp./Ferrari) 97, 5. Bottas (Fín./Williams) 91, 6. Vettel (Nem./Red Bull) 82. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 366, 2. Red Bull 188, 3. Williams 121, 4. Ferrari 116, 5. Force India 98, 6. McLaren 96.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Maďarska