Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg v kvalifikácii v Bahrajne zdolal kráľa tréningov Hamiltona

Na štarte nedeľňajšej Veľkej ceny Bahrajnu bude prvý rad patriť pilotom stajne Mercedes.

05.04.2014 18:47 , aktualizované: 19:12
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Z pole position vyrazí do večerných pretekov nemecký líder šampionátu Nico Rosberg, ktorý v kvalifikácii pod umelým osvetlením zdolal o 279 tisícin Brita Lewisa Hamiltona. Vo všetkých troch tréningoch pritom bolo poradie opačné. Hamilton v treťom podujatí sezóny prvýkrát kvalifikáciu nevyhral.

Rosberg vyrazí z pole position po piatykrát v kariére. „To ma nesmierne teší. Zajtra to bude úplne iný príbeh, ale som na neho pripravený,“ povedal nemecký pilot, ktorý vedie šampionát po triumfe v Austrálii a druhom mieste v Malajzii, kde prehral len s Hamiltonom. Ten útočil na kvalifikačné hetrik, ale v rozhodujúcom kole spravil chybu a pokus o rýchle kolo prerušil. „Zabalil som to, ale celkovo som rád za náš tím. Nico odjazdil skvele a som rád, že je na pole position môj tímový kolega a nie niekto iný,“ povedal.

Úradujúci svetový šampión Sebastian Vettel z Nemecka v súboji o pozíciu na štarte nepostúpil ani do finálovej desiatky a bol jedenásty. Vyvrcholil tým jeho neúspešný deň, v ktorom po hodinách nedokončil tretí tréning. „Nebol to jednoduchý deň. Dobrá správa je, že máme na zajtra o sadu pneumatík viac,“ uviedol s trpkým úsmevom.

Jeho tímový kolega Daniel Ricciardo z Austrálie bol najväčším súperom mercedesov, ale za Rosbergom zaostal o priepastných 866 tisícin. Pre trest z minulých pretekov v Malajzii navyše odštartuje až z 13. miesta.

Vettelovi bude patriť piaty rad spoločne s Fernandom Alonsom zo Španielska vo ferrari. V druhom budú stáť Fín Valtteri Bottas z Williamsu, ktorý už stratil na Rosberga viac ako sekundu, a Mexičan Sergio Pérez z Force India. Až za nimi skončili v kvalifikácii aj ďalší exmajster sveta Kimi Räikkönen z Fínska vo ferrari a britský pilot McLarenu Jenson Button.

Výsledky kvalifikácie:

1. Rosberg (Nem./Mercedes) 1:33,185, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 1:33,464, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:34,051, 4. Bottas (Fín./Williams) 1:34,247, 5. Pérez (Mex./Force India) 1:34,346, 6. Räikkönen (Fín./Ferrari) 1:34,368, 7. Button (V. Brit./McLaren) 1:34,387, 8. Massa (Braz./Williams) 1:34,511, 9. Magnussen (Dán./McLaren) 1:34,712, 10. Alonso (Šp./Ferrari) 1:34,992. Ricciardo bude na štarte o 10 miest vzadu pre trest z minulej GP Malajzie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #kvalifikácia #Nico Rosberg #Bahrajn