Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predsezónna kríza v Red Bulle. Nemáme rýchlosť, priznáva Vettel

Štvornásobný a úradujúci majster sveta motoristickej formuly 1 Sebastian Vettel pripustil, že jeho tím Red Bull nemá pred začiatkom novej sezóny dostatočnú rýchlosť.

03.03.2014 14:00
debata
Nejde to. Sebastian Vettel počas testov v... Foto: SITA/AP, Hasan Jamali
Sebastian Vettel Nejde to. Sebastian Vettel počas testov v Bahrajne.

Dvadsaťšesťročný nemecký pilot absolvoval v nedeľu – v posledný deň tohtoročných testov 77 kôl, čo bolo najviac počas skúšok pred štartom ročníka 2014.

V Red Bulle majú okrem nízkej rýchlosti aj iné problémy a jeho mechanikov a inžinierov čaká množstvo práce. „Áno je to tak, ale to nie je žiadne tajomstvo. Nemôžeme dosahovať časy ako chlapci na špici pre rôzne dôvody, ale momentálne riešime väčšie problémy ako iba rýchlosť,“ citoval Vettela portál autosport.com.

Do začiatku prvého voľného tréningu pred Veľkou cenou Austrálie zostáva len jedenásť dní a Vettel vie, že v tíme sa budú v úvode trápiť. „Sme v náročnej situácii, nenazýval by som nás favoritmi. Neabsolvovali sme dostatok kôl, naša rýchlosť je v porovnaní s inými tímami niekde inde. Potrebujeme využiť tieto dva týždne na zabudovanie nových súčiastok a nastaviť auto čo najlepšie,“ dodal Vettel.

Jazdci Red Bullu absolvovali počas predsezónnych testov iba 1711 km, za nimi sa ocitli len piloti Marussie a Lotusu. Pre porovnanie, Mercedes zvládol takmer 5000 km.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Sebastian Vettel