Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacherov stav sa nemení. Podľa lekárov je to dobrá správa

Zdravotný stav legendy formuly 1 Michaela Schumachera je naďalej kritický, ale stabilný.

01.01.2014 12:10
Nemocnica Grenoble Foto: ,
Nemocnica v Grenobli, kde je hospitalizovaný Michael Schumacher.
debata

Sedemnásobný majster sveta zostáva po nedeľnej nehode na lyžiach s ťažkým zranením hlavy v umelom spánku.

Schumacherova manažérka Sabine Kehmová novinárom povedala, že od utorka sa nič nezmenilo. „To je pre túto chvíľu dobrá správa. Ale Michaelovo zranenie je vážne,“ uviedla Kehmová pred nemocnicou v Grenobli, kde je štyridsaťštyriročný Nemec hospitalizovaný. „S prognózami musíme byť všetci opatrní. Musíme myslieť zo dňa na deň.“

Schumacher sa v pondelok večer podrobil druhej operácii mozgu, po ktorej sa jeho zdravotný stav mierne zlepšil. Lekári pri nej odstránili veľký hematóm z ľavej strany jeho hlavy a podarilo sa im znížiť tlak v lebke.

Najúspešnejší pilot v histórii formuly 1 a víťaz rekordných 91 Veľkých cien sa vážne zranil v nedeľu ráno pri lyžovaní v Meribel. Schumacher, ktorý ukončil kariéru v roku 2012, spadol na neupravenej časti zjazdovky. Udrel sa hlavou do kameňa a život mu zachránila prilba.

Legenda Ferrari absolvovala svoju poslednú Veľkú cenu ešte 25. novembra 2012 v Brazílii, kde sa rozlúčila s dianím v F1 siedmym miestom. Celkovo odjazdil 308 VC za Jordan (1991), Benetton (1992 – 1995), Ferrari (1996 – 2006) a Mercedes (2010 – 2012).

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Grenoble