Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozlúči sa Webber víťazstvom? F1 finišuje v Brazílii

Láme jeden rekord za druhým, v predstihu sa stal majstrom sveta a môže vyhrať deviate preteky za sebou. Napriek tomu sa okrem suveréna sezóny Sebastiana Vettela budú zraky fanúšikov upierať cez víkend aj na jeho tímového kolegu z Red Bullu.

23.11.2013 12:00
mark webber Foto: ,
Mark Webber.
debata

Mark Webber sa na Veľkej cene Brazílie, záverečnom podujatí sezóny, po dvanástich rokoch rozlúči s formulou 1. Austrálčan zostáva v motošporte, jazdiť bude v tíme Porsche a čaká ho aj výzva v podobe legendárnych 24 hodín v Le Mans.

„Bolo by krásne na záver zvíťaziť, verím, že sa mi to podarí. Odchádzam spokojný, v každých pretekoch som šiel naplno a zároveň som si to aj užil. Teraz ma čaká ďalšia životná kapitola,“ vraví tridsaťsedemročný Webber pre Autosport.com.

Šéf Red Bullu Christian Horner uviedol, že obaja pretekári budú mať rovnaké podmienky aj tímovú stratégiu. „Som zvedavý, ako to dopadne. Markovi víťazstvo nedarujeme, určite si to nepraje. Víťazná rozlúčka by bola preňho skvelá, no Sebastian útočí na ďalší míľnik,“ povedal Horner.

Ak sa Vettelovi podarí opäť zvíťaziť, vyrovná rekord Alberta Ascariho zo začiatku päťdesiatych rokov v počte triumfov za sebou, ktorý však prerušila zimná prestávka. Zároveň môže zopakovať dominantnú sezónu svojho krajana Michaela Schumachera z roku 2004, keď vyhral 13 pretekov.

Na okruhu Interlagos sa tiež rozhodne o vicemajstrovi v Pohári konštruktérov. V lepšej pozícii je Mercedes, na ktorý stráca Ferrari 15 bodov. Nedeľňajšie preteky odštartujú o 17.00 SEČ (priamy prenos TV Dajto), meteorológovia predpovedajú teploty okolo 24 °C a 30-percentnú možnosť dažďa.

Poradie MS
Jazdci: 1. Vettel (Nem./Red Bull) 372 bodov, 2. Alonso (Šp./Ferrari) 227, 3. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 187, 4. Räikkönen (Fín./Lotus) 183, 5. Webber (Aus./Red Bull) 181, 6. Rosberg (Nem./Mercedes) 161.
Pohár konštruktérov: 1. Red Bull 553 bodov, 2. Mercedes 348, 3. Ferrari 333, 4. Lotus 315, 5. McLaren 102.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Sebastian Vettel