Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión Vettel v závere sezóny nepoľaví

Aj keď si už v predstihu zabezpečil majstrovský titul, zvyšné tri podujatia sezóny nechce vypustiť.

02.11.2013 09:00
Veľká cena Kanady Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Najmladší štvor­násobný šampión formuly 1 Sebastian Vettel zaútočí na Veľkej cene Abú Zabí na siedme víťazstvo v rade. Takýto kúsok sa podaril naposledy v roku 2004 Michaelovi Schumacherovi.

Na okruh v Spojených arabských emirátoch má jazdec Red Bullu veľmi dobré spomienky, v roku 2009 tu vyhral a v ďalšej sezóne zabezpečil prvý titul šampióna. „Sú to špecifické preteky, počas ktorých sa stmieva, čo je nevídané. Na svoje dve víťazstvá na tomto mieste nezabudnem a určite chcem vyhrať aj tretíkrát. Motivácia mi rozhodne nechýba,“ povedal pre Autosport.com Vettel, víťaz desiatich z tohtoročných šestnástich podujatí. 

Aj keď je o majstrovi sveta i držiteĺovi Pohára konštruktérov rozhodnuté, boj o druhé miesta pokračuje. Fernando Alonso z Ferrari má o 24 bodov viac ako druhý Kimi Räikkönen (Lotus). Ten vlani v Abú Zabí vyhral.

„To sa mi síce podarilo, no v roku 2009 som sa tu nudil. Ťažko sa tu predbieha, takže bude dôležitá aj kvalifikácia,“ povedal fínsky jazdec, ktorý pred týždňom v Indii takmer vytlačil z trate svojho spolujazdca Romaina Grosjaina. Následne si s tímom vymenili zopár štipľavých slov. Rozhorčený Räikkönen údajne uvažoval aj o tom, že už v tejto sezóne nebude súťažiť.

Tesnejší bodový rozdiel v súboji o vicemajstra je medzi tímami. Ferrari stráca na Mercedes len štyri body, štvrtý Lotus 28. 

Nedeľňajšie preteky odštartujú o 14.00 SEČ (17:00 miestneho času, priamy prenos TV Markíza). 

Poradie MS
1. Vettel (Nem./Red Bull) 322 bodov, 2. Alonso (Šp./Ferrari) 207, 3. Räikkönen (Fín./Lotus) 183, 4. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 169, 5. Webber (Aus./Red Bull) 148, 6. Rosberg (Nem./Mercedes) 144.
Pohár konštruktérov: 1. Red Bull 470 bodov, 2. Mercedes 313, 3. Ferrari 309, 4. Lotus 285, 5. McLaren 93.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Sebastian Vettel