Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kimi, choď k***a z cesty, počul pomalý Räikkönen v Indii

Tím motoristickej formuly 1 Lotus vyjadril po nedeľňajšej Veľkej cene Indie sklamanie zo správania svojho jazdca Kimiho Räikkönena.

28.10.2013 14:09
MOTOR-RACING-PRIX/ Foto: ,
Kimi Räikkönen.
debata

Fínsky pilot sa v záverečných fázach pretekov dostal do súboja koleso na koleso s tímovým kolegom Romainom Grosjeanom a takmer ho vytlačil z trate. Francúz mal pritom obuté čerstvejšie pneumatiky a bolo zjavné, že Räikkönena skôr či neskôr predbehne. Charizmatický severan však nemienil len tak prísť o tretiu pozíciu. „Kimi, choď k…a z cesty,“ ozvalo sa z vysielačky Räikkönena počas predmetného súboja, na čo Fín zareagoval: „Nekrič k…a na mňa.“

Čo si musel vypočuť Kimi v Indii.

Räikkönen, ktorý po tomto ročníku odíde do Ferrari, po pretekoch neposkytoval rozhovory. Grosjean áno. „Neviem, čo sa stalo. Spýtajte sa Kimiho, ale nie som si istý, či odpovie. Mohli sme prísť o obidva vozy. Úprimne, neviem – nie je to môj problém. Predbehol som ho a, vďakabohu, sme neprišli o body,“ povedal Grosjean pre Sky Sports po tom, čo finišoval na treťom mieste. Francúzsky jazdec pritom štartoval až zo 17. priečky a v tíme zvolili riskantnú stratégiu na jednu zastávku v boxoch.

Po pretekoch neboli v stajni z Räikkönenovho správania nadšení. „Došlo tam trochu k nedorozumeniu, pretože Kimi neočakával, že Romain bude taký rýchly, a museli sme ho schladiť cez vysielačku. Keď máte desať kôl do konca, nikdy neviete, ako ďaleko môžete zájsť,“ uviedol šéf Lotusu Eric Boullier. Räikkönen napokon skončil siedmy. Jeho miesto v Lotuse by mal zaujať Pastor Maldonado z Williamsu alebo Nico Hülkenberg zo Sauberu.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #räikkönen #Lotus #nadávky